Ds. Otto Grevink

Nieuws

27 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. Otto Grevink over Ajax en Nouri: "Eigen falen is niet het einde van het verhaal"

"Een geëmotioneerde Edwin van de Sar, directeur van voetbalclub Ajax, moest gisteren erkennen dat de medische staf niet adequaat had gereageerd op het instorten van Abdelhak Nouri. Kwam die erkenning te laat? Ongetwijfeld," schrijft ds. Otto Grevink in een nieuwe blog voor MijnKerk.nl.

Nouri kreeg in juli 2017 bij de vriendschappelijke wedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen in Oostenrijk te maken met hartritmestoornissen en moest op het veld worden gereanimeerd. De inmiddels 21-jarige middenvelder heeft ernstige en blijvende hersenschade en zal volgens zijn artsen nooit meer normaal kunnen functioneren.

Grevink: "Die gedachte alleen al – dat het leven nu anders had kunnen zijn – moet ondragelijk zijn en kan een leven verwoesten. Misschien nog wel het meest als je er zelf iets aan had kunnen doen. (...) Als ik naar Jezus kijk, dan zie ik ook bij Hem dat Hij zich niet neerlegt bij situaties zoals ze zijn. Mensen zijn anders geworden door wat hen overkomen is of door hun eigen falen, maar dat is niet het einde van het verhaal voor Hem. 

Maar Jezus gaat niet terug, niet naar voordat het gebeurde wat een mens zo getekend heeft. Hij is niet van het vergoeden. Want dan heb je gelijk gekregen, en eventueel een bak centen, en dan?"

Lees hier de volledige blog van ds. Otto Grevink.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher