Rotterdam

Nieuws

27 juni 2018 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie-SGP treedt toe tot stadsbestuur Rotterdam

De ChristenUnie-SGP heeft samen met VVD, CDA, D66, PvdA en GroenLinks het coalitieakkoord Nieuwe Energie voor Rotterdam gesloten. Daarnaast levert de partij, in de persoon van Michiel Grauss, de kandidaat-wethouder voor de portefeuilles Armoedebestrijding, Schuldenaanpak & Informele Zorg.

De energietransitie is een belangrijke peiler in het nieuwe coalitieakkoord voor 2018-2022. Dat moet het vliegwiel worden voor het ontwikkelen van nieuwe, duurzame bedrijven en het opknappen en aardgasvrij maken van woningen, voegt de NOS toe. Maar ook wonen, armoede en laaggeletterdheid zijn belangrijke thema's. Rotterdam krijgt tien wethouders, twee voor de grote partijen en een voor het CDA en een deeltijdbestuurder voor ChristenUnie/SGP.

Het is voor het eerst in haar 60-jarig bestaan dat de CU-SGP een wethouder in Rotterdam krijgt. Michiel Grauss vervulde in de afgelopen achttien jaar diverse ambtelijke functies binnen de gemeente Rotterdam. Momenteel is hij afdelingshoofd bij de GGD Rotterdam Rijnmond/Gemeente Rotterdam. Daarnaast was hij meer dan zestien jaar gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in Capelle aan den IJssel, waar hij ook woonachtig is met zijn gezin.

Fractievoorzitter Tjalling Vonk: “Voor ons is dit een unieke gebeurtenis. Het is de eerste keer dat de ChristenUnie-SGP vanaf de start van de coalitie meebestuurt en een wethouder levert. We gaan vanuit deze positie constructief en positief aan de slag om Rotterdam en iedere Rotterdammer te dienen. Als stad staan we voor grote uitdagingen en die gaan we met elkaar vol frisse energie oppakken.”

Reacties

J
Ook de SGP laat zijn ware gezicht zien. Ook samen met D66 regeren.....

Liever macht dan principes.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher