Maria Markesini

Levensverhaal

27 juni 2018 door Hour of Power

Deze Griekse zangeres wil geen gospel zingen, maar gospel zijn

De Griekse Maria Markesini is een geboren artiest en groeit op in een gelovig gezin. Haar vader was evangelist en wilde dat elke Griek een Bijbel kreeg. De machtige orthodoxe kerk was daar fel tegen en probeerde hem te stoppen. Omdat de excentrieke Maria niet het type is dat binnen de religieuze lijntjes wil kleuren, begint ze op 18-jarige leeftijd haar eigen zoektocht. Het allereerste wat ze doet is het 'afschaffen' van haar geloof. Ze vertelt in gesprek met Jan van den Bosch wat er daarna gebeurde.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

"Ik was een geboren artiest, van nature extravagant en had ook een mening over alles. Ik zag geloof als religie, het volgen van regeltjes. Ik hield het geloof vast tot mijn 18e en daarna heb ik het geloof losgelaten. Maar binnen een jaar werd ik diepongelukkig en depressief. Inmiddels had ik alles gedaan wat ik van huis uit niet mocht."

Maria vervolgt: "Op een dag werd ik uitgenodigd voor een christelijke conferentie. Inhoudelijk sprak het me niet aan, maar het was in een mooie omgeving en ik zou daar wat vrienden ontmoeten, dus ik besloot te gaan. Op een gegeven moment zat ik naast een spreker, ik keek naar hem en ik zag iets. Ik had er niet om gevraagd, maar daar gebeurde iets heel bijzonders. Hij vierde het heilig avondmaal, dus hij had brood en wijn in zijn handen en zijn ogen dicht. Ik zag een groot licht rondom zijn hele lichaam. Ik wist niet wat ik zag. Hij bad en het licht werd intenser. En in 1 seconde wist ik: dit is niet iets wat je kunt vinden in muziek, vrienden, vrijheid of mooie natuur. Dit is een mens die een is met zijn Schepper."

"Dezelfde avond reisde ik met de trein terug naar huis. Ik deed het raam open en riep voor het eerst tot God. Ik had zó vaak gebeden, maar het was mijn allereerste echte gebed. Binnen een maand was ik een wedergeboren christen. In mijn muziek wil ik de grootheid van God communiceren met het publiek. Ik hoef geen gospel te zingen, ik wil gospel zijn. De verbinding met mijn Schepper vloeit automatisch naar buiten. Het zou niet eerlijk zijn tegenover het publiek om dat te verbergen. God is mijn vreugde, mijn hoop, mijn alles."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher