Nieuws

28 juni 2018 door Open Doors

Chinese kerkleider mag eens per maand met zijn gezin bellen

De Chinese kerkleider zit sinds 2008 gevangen. Een Lokale christen lieten weten dat het goed gaat met Alimjan. Volgens hem verkeert Alimjan in goede gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk, laat Open Doors weten.

Alimjan mag eens per maand met zijn gezin bellen. “Hieruit haalt hij veel vreugde,” zegt de bron. “Zijn oudste zoon is onlangs toegelaten tot zijn vervolgopleiding. Prijs de Heer! Alimjan verheugt zich over deze nieuwe stap in het leven van zijn zoon.”

De Oeigoerse christen heeft in een heropvoedingskamp gezeten, maar hoeft daar gelukkig niet meer naartoe. Het leven in de gevangenis is namelijk beter dan in het kamp.

In 2009 kreeg Alimjan vijftien jaar celstraf opgelegd. Hij zou staatsgeheimen aan buitenlandse organisaties hebben gegeven. Betrokkenen bij de zaak zeggen dat Alimjan eigenlijk is opgepakt omdat hij christen is en daarvan getuigde onder de Oeigoeren.

Reacties

Het is zo goed om steeds door te geven hoe Christenen lijden om hun geloof. Maar ook is het goed om te lezen hoe zij dat ervaren.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher