Amerika Israël

Nieuws

26 juni 2018 door CIDI

Amerikaanse steun aan Palestijnse Autoriteit bevroren

De Verenigde Staten hebben hun financiële steun aan de Palestijnse Autoriteit (PA) stop gezet, aangezien de Palestijnse regering geen enkele actie heeft ondernomen om het steunen van terreur te stoppen, meldt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

De Amerikanen hopen met het bevriezen van de steun de Palestijnen ertoe te bewegen te stoppen met de financiële prikkel om aanslagen in Israël te plegen. Terroristen die in Israelische gevangenissen vastzitten ontvangen een maandelijkse betaling van de PA. Ook families en nabestaanden van Palestijnse terroristen hebben ‘recht’ op een uitkering. Er is sprake van een heus beloningssysteem: Hoe zwaarder de straf, hoe groter de uitbetaling. Een perverse prikkel die aanmoedigt tot het vermoorden van zoveel mogelijk Israeli’s.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Overigens is in Nederland vooralsnog geen sprake van vergelijkbare acties. Onlangs lieten ministers Stef Blok en Sigrid Kaag nog weten dat de Nederlandse regering niet voornemens is te korten op haar financiële steun aan de PA.

Lees hier meer op de website van het CIDI.

Reacties

J
Nu is de CU aanzet om in de regering stappen te ondernemen het voorbeeld van de US te volgen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher