Vaccinatie

Nieuws

26 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Meerderheid Nederlanders wil verplichte vaccinatie

Een grote groep mensen (57%) wil ouders verplichten hun kind alle inentingen te geven die in het Rijksvaccinatieprogramma zijn opgenomen, blijkt uit een peiling van EenVandaag.

Een groep van 39 procent is tegen verplicht inenten. Een informatiecampagne vinden ze vaak een beter idee. De meeste inentingen in het Rijksvaccinatieprogramma zijn om kinderen te beschermen tegen infectieziektes zoals polio, tetanus en de mazelen. Sinds 2010 is in het programma ook een vaccinatie opgenomen voor meisjes van rond de 12 jaar, om ze te beschermen tegen een aantal varianten van baarmoederhalskanker. 

Vijf jaar geleden ontstond er een maatschappelijk debat over vaccineren, omdat destijds het aantal meldingen van kinderen met mazelen op de Biblebelt behoorlijk steeg. Politici riepen predikanten zelfs op om op te roepen tot vaccinatie. "God heeft nooit bedoeld dat deze kinderen zo lijden, waar God er tegelijkertijd ook voor heeft gezorgd dat er vaccins zijn," aldus premier Mark Rutte in 2013.

Bekijk de video en lees hier meer over het EenVandaag-onderzoek:

Reacties

J
Sommige inentingen lijken logisch en verdedigbaar omdat deze ziektes 'makkelijk' doorgegeven worden.

Een inenting tegen baarmoederhalskanker is echter van een andere orde. Waarom je inenten (=ziekte in je lichaam brengen) tegen een ziekte die je met grote zekerheid niet krijgt als je een gezonde sexuele moraal aanhoudt? Besmettingsgraad is dus niet van die aard als bij die andere ziektes.

Bovendien is de bescherming bij inenting toch nog eerder beperkt.

Ik hoop dat de informatiecampagnes van de overheid daarin ook eerlijk zijn.
REAGEER
J
De meerderheid heeft allang niks meer met God, maar daarom hoeven ze nog niet te beslissen over mensen die wel met God rekening houden.

Tolerante maatschappij willen ze allemaal, zolang het maar niks met geloof heeft te maken.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher