Joel Houston

God

26 juni 2018 door Redactie

Joel Houston: “Evolutie is overduidelijk, God creëerde de Big Bang”

Joel Houston is een bekende naam in de christelijke wereld. Hij is zanger van de band Hillsong United, aanbiddingsleider bij Hillsong Church in New York City en zoon van Brian en Bobbie Houston, die Hillsong hebben opgericht. Op Twitter gaf Joel zijn mening over evolutie en noemde het “overduidelijk”.

Het begon met een vraag van Brian Peterson aan Joel. Hij vroeg zich af of Joel eerder sprak over het thema evolutie, omdat het in het nummer ‘So Will I’ naar voren komt. Joel reageert daarop met de volgende tweet: “Evolutie is overduidelijk – door God geschapen als een reflecterend middel om het patroon van vernieuwing van de natuur weer te geven in navolging van Gods woord. Het is een ode naar de aard van de creatieve God die het weerspiegelt. Het is slechts een deel, niet de BRON! Wetenschap en geloof staan niet op gespannen voet. God heeft de Big Bang gemaakt.” 

“Dingen evolueren, ze veranderen en passen zich aan. Ik geloof niet in evolutie als een theorie van de Bron. Ik geloof dat het slechts een patroon van de natuur is, door God gecreeerd.” Hij voegt nog volgende ook toe: “God is veel groter dan we denken. We kunnen proberen Hem op elke gewenste manier in te pakken. Met wetenschap, met theologie, met een tweet of een liedje. Maar Hij wordt niet aangetast door onze beperkingen.”

Reacties

H
De oerknal is begonnen als een grapje en bij gebrek aan beter later serieus genomen. Het is een aanname, niets meer. Evolutie kan wel, maar altijd binnen de soort. Evolutie van de ene soort naar de andere, de kern van Darwin's theorie, is onmogelijk.
REAGEER
A
Joel Houston weet het overduidelijk: de Big Bang is door God geschapen.

Ik vat gewoon niet waarom CIP dit “wereldnieuws” den volke kond doet. Wie kan me begrip bij brengen?

W
Eindelijk iemand die tegen het religieus correcte standpunt durft in te gaan
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher