Campolo

Dagelijks leven

26 juni 2018 door Redactie

Wat verandert er als christenen oprecht hun homoseksuele buren leren kennen?

We weten wat er zal gebeuren, zegt Tony Campolo. “We hebben ouders die tegen homo’s zijn totdat ze erachter komen dat hun eigen zoon of dochter dat is. Dan verandert hun houding, omdat ze deze persoon kennen en van hem of haar houden. Ze kijken verder dan de seksuele geaardheid.”

Dat zegt Campolo in een videoserie van ‘Bridging the gap’, waarin gesprekken ter sprake komen hoe om te gaan met homoseksuele buren. “We moeten van de persoon gaan houden. We doen alsof iemands geaardheid zijn of haar hele persoonlijkheid bepaald. Leer de mens beter kennen dan het opgeplakte label,” aldus Campolo. 

Voorganger Jan Wolsheimer plaatste de video zondag op zijn Facebookpagina. Hij schreef daarbij: “Hate the sin, love the sinner.” Oftewel: haat de zonde, houd van de zondaar. Wolsheimer: “Het lijkt een plausibele oplossing Tony Campolo denkt er anders over en ik met hem.” Uit de reacties blijkt dat veel kijkers ontroerd zijn door de video. 

Jezus zegt volgens Campolo nooit: “Houd van de zondaar, haat de zonde”. Jezus zegt: “Houd van de zondaar en haat je eigen zonde”. Pas als je de zonde uit je eigen leven hebt weggehaald, kan je praten over de zonde van een ander.

Bekijk de video hier:

Reacties

H
De kracht in de voordracht van deze man ligt in de pathos waarmee hij zijn boodschap brengt. Haal die eraf en je houdt een mager verhaaltje over. Lever geen kritiek op de zonden van anderen zolang je zelf nog zondigt. Dat is een vervalsing van het verhaal waarin Jezus zegt dat je pas iemand ter dood mag veroordelen (stenigen) als je zelf geen doodzonden hebt begaan en je daarvan niet hebt bekeerd. Daarmee gaat deze man ervan uit dat iedereen constant zondigt. Is het geen homoseksualiteit, dan wel iets anders. Daarmee vergoelijkt hij zonde.
H
Zonde werpt een muur op tussen God en de zondaar. Daarom dient bekering (van zonde) altijd vooraf te gaan aan opname in de gemeente. Mocht je daarna weer zondigen, dan dien je je ook daarvan te bekeren. Want pas als je daarvan schoon gewassen bent, is de relatie weer hersteld. Nadat iedereen was weggelopen zei Jezus tot de vrouw: zondig niet meer. Als Jezus dat zegt, dan kunnen wij dat ook, want Zijn last is licht. De meeste criminelen blijken in de praktijk heel aardige mensen en stevige gevers aan z.g. goede doelen.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher