Brand Zuid-Israël

Nieuws

26 juni 2018 door Christenen voor Israël

Christenen voor Israël start noodactie vanwege terreurbranden in Zuid-Israël

Sinds twee maanden wordt het zuiden van Israël geteisterd door een nieuwe vorm van Hamas-terreur. Duizenden hectaren grond gingen al in vlammen op door brandende vliegers die vanuit de Gazastrook richting Israël worden gelanceerd. Het doel daarvan is om zoveel mogelijk schade aan te richten aan Israëls natuur, landbouw en steden.

De organisatie Christenen voor Israel is gestart met een hulpactie. Men wijst op David Ben-Goerion, de oprichter en eerste premier van Israël. Hij had de droom om de dorre woestijn in Israël op te laten bloeien. Zoals het in de Bijbel al staat geprofeteerd: De woestijn en de dorre plaatsen zullen vrolijk zijn, de wildernis zal zich verheugen en in bloei staan als een roos - Jesaja 35:1.

In de afgelopen zeventig jaar is Israël er in geslaagd om grote delen van de woestijn te laten opbloeien. Maar waar het Joodse volk zeventig jaar met hart en ziel aan heeft gewerkt wordt in de afgelopen weken in rap tempo vernield door de nieuwste vorm van terreur uit Gaza: brandende vliegers.

Vanuit speciale lanceerinstallaties laten Hamas-terroristen de brandende vliegers op, die vervolgens op Israëlische natuur-, landbouw- en woongebieden terecht komen. De cijfers na twee maanden terreurvliegers zijn schokkend: rondom de Gazastrook zijn meer dan 450 branden ontstaan door de vliegers 2800 hectare landbouwgrond ging in vlammen op de totale schade wordt op dit moment geschat op 1 tot 2 miljoen euro.
Daarnaast zijn de branden een ramp voor de natuur en dieren. Zo werden al meer dan 3.000.000 bijen levend geroosterd en wisten honderden andere woestijndieren niet op tijd te vluchten voor de branden.

De Israëlische brandweer en het Israëlische leger zijn er in geslaagd om zeshonderd vlammende vliegers in de lucht onschadelijk te maken, maar helaas lukt dat lang niet altijd. Door de aanhoudende droogte en open vlaktes grijpen de branden dan ook nog steeds om zich heen.

Reacties

Waar blijven de wereldwijde protesten over deze misdaden? Wat vinden natuurbeschermers hiervan? Het is in de media oorverdovend stil.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher