GGiN

Nieuws

26 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Kerkganger wilde signaal afgeven met petitie voor eenwording GerGem en GGiN

"Ik ben erg blij met het signaal dat vanuit het grondvlak is afgegeven aan het kerkelijk kader van de beide kerkverbanden." Geert Jan Rozendaal pleitte met deze petitie voor concrete stappen om tot eenheid te komen tussen de Gereformeerde Gemeenten (GerGem) en de Gereformeerde Gemeenten in Nederland (GGiN). Inmiddels hebben 1.176 mensen de petitie ondertekend.

In het Reformatorisch Dagblad vertelt de kerkganger, lid van de gereformeerde gemeente in Nederland Gouda-Gerbrandyweg, dat hij veel persoonlijke reacties heeft ontvangen. "De reacties varieerden van: met deze zaak liep ik met Pinksteren op mijn hart tot 'Wat jij doet is gelijk aan wat Korach, Dathan en Abiram deden.' Beide uitersten doen veel met je, en verzoorzaken een hoge psychische druk."

Vertegenwoordigers van beide kerken voeren al jaren onderlinge gesprekken over kerkelijke eenheid, maar het lijkt vooral bij praten te blijven. De petitie van Rozendaal is bedoeld als steuntje in de rug en om naar een hogere versnelling te gaan. De initiatiefnemer constateert tegelijkertijd dat de petitie slechts één keer aandacht kreeg in het RD. Daarom zijn volgens hem veel mensen onbekend gebleven met zijn initiatief.

Ds. J. J. van Eckeveld, synodepreses binnen de Gereformeerde Gemeenten, benadrukte eerder tegenover CIP.nl dat “de kerkelijke weg bewandeld moet worden” als het gaat om kerkelijke eenheid. "Mensen kunnen vanuit de beste bedoelingen brieven schrijven en petities starten, maar dergelijke initiatieven kunnen alleen op een kerkelijke wijze ter tafel komen." Hij voegde toe dat een petitie eenheid niet kan afdwingen. "Laten we vooral bidden dat de Heere de onderlinge gesprekken zegent."

Lees hier meer reacties vanuit de reformatorische gezindte op de petitie van Geert Jan Rozendaal.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher