Ds. H. J. Lam

Nieuws

25 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. H. J. Lam aanvaardt beroep hervormd Werkendam

De hervormde gemeente in Werkendam (wijk 2) verwelkomt een nieuwe predikant. Ds. H. J. Lam heeft het op hem uitgebrachte beroep aanvaard. In Werkendam zocht de kerkenraad een opvolger voor de in 2016 naar Sliedrecht vertrokken ds. L. W. den Boer.

Lam ging in 2016 aan de slag als geestelijk verzorger in Veenendaal, nadat hij werd losgemaakt van de hervormde wijkgemeente rond de Singelkerk in Ridderkerk, waar hij in 2008 werd bevestigd. Als geestelijk verzorger leidt Lam regelmatig de wekelijkse kerkdiensten en rouwdiensten bij begrafenissen van (hervormde) bewoners.

Ds. M. F. van Binnendijk gaat in het hoge noorden aan de slag als gemeentepredikant. De hervormde gemeente in Stadskanaal verwelkomt hem als opvolger van de in 2015 naar Maasdam vertrokken ds. J. Prosman. In 2012 werd Van Binnendijk losgemaakt van de hervormde wijkgemeente West in Capelle aan den IJssel. De predikant is momenteel hulppredikant in Woerden en is ook actief als panellid bij Refoweb.nl.

Ook de hervormde gemeente in Woudrichem beschikt weer over een eigen predikant. Ds. A. J. Molenaar heeft het beroep aanvaard en neemt dus afscheid van zijn gemeente in Poeldijk, waar hij sinds 2012 op de kansel staat. De gemeente in Woudrichem is sinds vorig jaar vacant nadat ds. H. D. Zeefat uit zijn ambt werd ontheven.

Ds. M. M. van Campen denkt de komende maanden na over een mogelijk vertrek uit Rotterdam-Zuid. De predikant heeft een beroep van de hervormde gemeente (Maranatha) in Delft ontvangen. Deze gemeente is sinds kort vacant in verband met het emeritaat van ds. H. Liefting.

In de gereformeerde kerk (PKN) in Sliedrecht gaat ds. A. L. Veerman aan de slag als predikant. De dominee uit Vriezenveen heeft vorige week het beroep geaccepteerd. De gemeente uit de Alblasserwaard zocht een gemeentepredikant omdat ds. J. E. Schelling vorig jaar verhuisde naar Woerden-Zegveld.

De hervormde gemeente in Aalst ziet J. Domburg graag komen. De kandidaat uit Alphen aan den Rijn wordt mogelijk de opvolger van de eerder dit jaar naar Voorthuizen vertrokken ds. K. M. Teeuw.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher