Fulani herders

Nieuws

25 juni 2018 door Belga | NU.nl | NOS

Gewelddadig conflict tussen christelijke boeren en islamitische veehoeders Nigeria: 86 doden

In het centrum van Nigeria zijn 86 personen gedood bij gewelddadigheden tussen christelijke boeren en islamitische veehoeders. Dat heeft de politiechef van de staat Plateau, Undie Adie, gisteren bekendgemaakt.

Boeren van de Berom-gemeenschap zouden Fulani-herders aan hebben gevallen en vijf van hen hebben gedood, schrijft NU.nl. Een vergeldingsactie op zaterdag leidde tot meer doden. De lokale politie meldt dat vijftig huizen, vijftien motoren en twee andere voertuigen zijn afgebrand.

De achtergrond van het conflict is een zware territoriumstrijd tussen sedentaire landbouwers en nomadische veehouders, die met hun kuddes op zoek zijn naar goede graasgebieden en daarbij de boerderijen van de landbouwers aanvallen. Sinds begin dit jaar vielen daarbij al honderden doden in Nigeria, dat grofweg is verdeeld tussen moslims in het noorden en christenen in het zuiden.

President Buhari heeft opgeroepen tot kalmte. Hij zegt dat de autoriteiten alles op alles zetten om de geweldplegers te vinden en te bestraffen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher