Iran vs Israël

Nieuws

22 juni 2018 door Christenen voor Israël

'Multi-front oorlog tussen Israël en Iran een stap dichterbij'

De multi-front oorlog met Iran en haar bondgenoten die Israël al enige tijd verwacht, leek deze week een stap dichterbij te komen toen dinsdagnacht de situatie in Zuid-Israël verder uit de hand liep, laat Christenen voor Israël weten.

De door Iran getrainde en ondersteunde Palestijnse terreurbewegingen Hamas en Islamitische Jihad vuurden in de nacht van dinsdag op woensdag 45 raketten en mortiergranaten af op Zuid-Israël nadat de Israëlische luchtmacht 20 militaire doelen in Gaza bombardeerde als antwoord op de toenemende ‘vliegerjihad’ van Hamas. Israëlische politici waarschuwen nu dat de regering opdracht zal geven voor een grootscheepse legeroperatie in Gaza wanneer Hamas en Islamitische Jihad doorgaan met hun nieuwe terreurcampagne tegen Israël. 

Tegelijkertijd provoceerde de door Iran gefinancierde en ondersteunde pro-Assad-coaltie in Syrië Israël en de Verenigde Staten door, ondanks herhaalde waarschuwingen om niet verder op te trekken richting de Israëlische grens, een offensief te beginnen tegen rebellen in het grensgebied met Jordanië en Israël. Israel heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat het niet zal toe staan dat de pro-Assad-coalitie, die tegenwoordig gedomineerd wordt door sjiitische milities, het grensgebied op de Golan Hoogvlakte zal overnemen.

Ondertussen zijn de door Iran gesteunde soennitische en sjiitische terreurbewegingen naar verluidt bezig met de training van duizenden Palestijnse en andere strijders in Zuid-Libanon en het bouwen nieuwe raket lanceringsinstallaties.

Lees hier meer op de website van Christenen voor Israël.

Reacties

H
Het moment nadert dat Israël de Gazastrook opnieuw in bezit neemt en nu voor goed. De bevolking bestaat grotendeels uit nazaten van het leger dat Egypte in de periode 1950-1967 in de Strook opbouwde om vandaar uit heel Israël te veroveren. Die kunnen dan allemaal terug naar Egypte. Is Israël eindelijk van dit probleem af en wordt Zuid-Israël weer een veilig gebied. De wereld zal wel weer op z'n kop gaan staan, maar dat doen ze dan maar.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher