Nieuws

22 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Australische zusterkerk breekt met GKv vanwege vrouwelijke ambtsdragers

Een Australische zusterkerk van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) heeft donderdag besloten de band met de GKv te verbreken, laten het Reformatorisch en Nederlands Dagblad weten.

Aanleiding voor de breuk is het feit dat binnen de GKv sinds vorig jaar vrouwen aan de slag mogen als diaken, ouderling en predikant. De zogeheten ‘zwijgteksten’, waarin de apostel Paulus in de Bijbel zegt dat vrouwen niet mogen spreken tijdens de samenkomst, zijn volgens de GKv in zichzelf niet voldoende reden om te zeggen dat vrouwen geen gezag mogen hebben.

In 2015 besloot de Australische zusterkerk al om de relatie met de kerken in Nederland op te schorten. Reden om de band op te schorten waren onder andere de zorgen die de Australiërs al langere tijd hadden over de manier waarop de GKv omgaat met de trouw aan de Schrift, de uitleg van Bijbelse gegevens in de huidige tijd (de hermeneutiek) en de vrouw-in-het-ambt-discussie.

"Het is bevreemdend dat de GKV niet inzien dat ze in de benadering van de Schrift veranderd zijn, aangezien de ene na de andere zusterkerk de relatie verbreekt," zegt  woordvoerder dr. R. D. Anderson van de Australische kerken. Eerder deze maand besloten ook de United Reformed Churches in North America om dezelfde reden de zusterkerkrelatie te verbreken met de GKv.

Reacties

J
Het schuivende inzicht mbt de "vrouw in het ambt" is uiteraard pas het BEGIN van het verval van de GKv richting "onzinnigheid". November 2017 is de volgende studie al opgestart: "... of de klassieke visie op homoseksualiteit nog wel houdbaar is in de moderne tijd..."

Is er iemand, die nog nadere studie behoeft om een voorzegging te doen omtrent de eindconclusie die de KGv (... uiteraard na 'rijp beraad en studie' !!!) in opperste wijsheid te zijner tijd zal poneren???
J
Ik heb geen verdere studie nodig!

Ik voorzeg bij deze (voor de annalen) dat:

de eindconclusie zal zijn:

Uiteraard is deze klassieke visie niet meer houdbaar. Zelfs homopraxie is geen belemmering/reden meer om iemand van de sacramenten en de ambten te weren. (uiteraard fraaier verwoordt/verpakt, want daar is "Kampen" meester in, maar wel met gelijke strekking!)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher