Jeruzalem

Nieuws

21 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Kerkleiders uit Jeruzalem protesteren tegen onteigeningen

Verschillende kerkleiders uit Jeruzalem hebben een brief geschreven aan de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. De brief is een vorm van protest tegen een nieuw wetsvoorstel dat de staat in de mogelijkheid stelt om kerkelijke gronden, die aan particuliere beleggers verkocht zijn, te onteigenen, meldt Kerknet.

Volgens de kerkleiders richt het wetsvoorstel zich rechtstreeks tegen de christelijke gemeenschap en getuigt het van minachting, achterstelling en een volledig gebrek aan dialoog. De kerkleiders benadrukken dat dit voorstel rechtstreeks verantwoordelijk is voor een nieuwe crisis in de relaties tussen de christelijke kerken en de staat Israël.

Mensen die grond hebben gekocht zijn bang dat ze als de nieuwe wetgeving eenmaal is ingevoerd, moeten vertrekken bij het aflopen van hun pachtovereenkomst.

Reacties

H
Voor een land omringt door vijanden is het natuurlijk van groot belang te weten wie waar grond bezit. Bedenk dat in WO1 het fort van Luik zo effectief kon worden uitgeschakeld doordat de Duitsers op strategische plekken grond hadden gekocht, die hadden geprepareerd voor de plaatsing van houwitsers, waarmee het fort beschoten kon worden. En wat is erop tegen als een verpachter het contract met zijn pachter na afloop niet verlengd? Gebeurt overal ter wereld.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher