Trump

Nieuws

21 juni 2018 door Redactie

Na alle ophef tekent Trump een decreet om migrantenfamilies niet meer te scheiden

Na alle commotie over het immigratiebeleid van de Verenigde Staten, heeft president Trump een presidentieel decreet getekend waarmee een einde komt aan het scheiden van migrantenkinderen en hun ouders aan de Amerikaans-Mexicaanse grens. "Veel mensen zullen blij zijn," zei hij tijdens het tekenen.

Migranten die illegaal de grens zijn overgestoken, moeten nu samen met hun kinderen worden vastgezet, tot hun strafrechtelijke procedure is afgerond. 

In het decreet staat ook dat gezinnen met kinderen met voorrang moeten worden beoordeeld bij de immigratieprocedure. Het huidige zerotolerance-immigratiebeleid blijft wel gehandhaafd.

Beelden van huilende migrantenkinderen die in kooien worden ondergebracht, terwijl hun ouders zijn vastgezet, hebben in de VS en ver daarbuiten tot grote verontwaardiging geleid. Ook christelijke leiders vielen hierover. “Het is schandelijk. En verschrikkelijk om families uiteen gescheurd te zien worden,” zei Franklin Graham, zoon van Billy Graham.

Reacties

Je kunt bij elk Nederlands kinderdagverblijf kinderen fotograferen die gescheiden worden van hun ouders. Gaan jullie daar ook hysterisch over zijn? Trump wil terecht een einde maken aan schadelijke immigratie, daar is niets onchristelijks aan, wat Trump wil is beschaafd en normaal, getuige ook dit besluit.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher