raket Hamas

Nieuws

21 juni 2018 door CIDI | Israël Today

45 raketten in één nacht door Hamas op Israël afgevuurd

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft terreurbeweging Hamas vanuit de Gazastrook 45 raketten op Israël afgevuurd, meldt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

Zeven raketten werden onderschept door het afweersysteem Iron Dome, maar minstens drie zouden binnen Israëlische steden in de regio Eskol zijn ontploft en daarbij auto's en huizen hebben beschadigd, voegt Israël Today toe. Gelukkig raakte niemand gewond. Voordat de raketbeschietingen begonnen, had de Israëlische luchtmacht een stelling van Hamas aangevallen als reactie op de brandende vliegers en ballonnen die maandag wel 20 branden hebben veroorzaakt.

De raketbeschietingen door Hamas zijn ook weer beantwoord door de IAF (Israëlische luchtmacht). De Israëlische luchtmacht heeft naar aanleiding van de raketaanvallen opnieuw bombardementen op posities van de terreurbeweging in de Gazastrook uitgevoerd. In een statement waarschuwt het Israëlische leger dat het er alles aan doet om de burgers van Israël te beschermen en wanneer nodig, zijn activiteiten zal doen toenemen.

Lees hier meer op de website van het CIDI.

Reacties

H
Moeten we ook deze actie van Hamas als een vredelievende demonstratie beschouwen?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher