Nieuws

21 juni 2018 door Jeffrey Schipper

'Mijn man is geobsedeerd door een Messiaanse gemeente'

'Mijn man vindt de leer van ons niet meer de ware leer en richt zich nu op Messiaanse gemeenten. Hierdoor wil hij niet meer mee naar de kerk toe en ziet zondag niet meer als rustdag maar zaterdag als sabbat,' vertelt een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

'Kerst en alle andere feestdagen worden afgekeurd en hij richt zich op joodse feestdagen. Ik weet echt niet meer wat ik er mee aan moet. Ik vind dit zo moeilijk en ga er gebukt onder. Durf er met niemand over te spreken. Wij kunnen samen ook niet in gesprek. Het draait altijd op ruzie uit. Ben zo bang hoe het verder moet.' De vragensteller vraagt zich af hoe dit verder moet en merkt dat zij en haar man uit elkaar groeien.

Ds. P. Roos (foto) geeft antwoord. "Ik wil allereerst erop wijzen dat het uiteindelijk de Heere is Die u in deze wegen leidt. Hij staat boven alle dingen, ook boven alle mensen. Het gevaar is dat u zich met alle macht op uw man gaat focussen en dan vervalt u in de reeds genoemde strijdvragen. Als we zien dat de Heere hierin Zijn Hand heeft, krijgt het gebed meer betekenis en ook de verwachting dat Hij machtig is u hierin bij te staan."

De christelijke gereformeerde emeritus-predikant geeft aan dat wat zij meemaakt in meer huwelijken het geval is. "Man en vrouw denken heel verschillend." Verschillen in geestelijke opvattingen noemt hij teleurstellend. "U bent met liefde aan deze man verbonden en als dat afneemt, hoe dan ook, dan is dat zwaar. Gods liefde is bestendig en houdt het uit."

"Daarbij is het zo dat u uw man houden mag en moet aan zijn gegeven woord. Er zijn absoluut geen gronden om dat te vergeten. Tegelijk mag hij u ook houden aan uw beloften. Dat houdt concreet in dat u, nu uw man in diepten en dalen terecht komt, hem verstandig wilt leiden, zoals het formulier dat zo mooi zegt."

Reacties

Misschien helpt het om te bedenken dat er staat, dat we op de zevende dag moeten rusten. Dat kan iedereen doen, van vrijdagavond tot zaterdagavond. Zo kan deze vrouw aan haar man tegemoet komen. En hij kan de sabbat houden en op zondag ook naar een dienst gaan, met zijn vrouw.
REAGEER
W
Deze immers stelt de ene dag boven de andere, gene stelt ze alle gelijk. Ieder zij voor zijn eigen besef ten volle overtuigd. (Romeinen 14:5) Prima als iemand zich houdt aan bepaalde dagen als hij daarmee God wil eren, maar als je jezelf daardoor beter voelt dan anderen, dan ben je bezig weg te lopen van Christus.
B
Dag Willem,

Yeshua legt duidelijk uit wat de normale geloofslijn is: doe Torapraktijk, Math. 5:17 e.v., zoals altijd bedoeld was en is.

Als volgens Rom. 14:4 sommigen daarboven op vegetarisch willen eten, prima, dat is niet in strijd met kosher eten.

In vs. 5 gaat het dan om welke Feesten van JHWH het belangrijkst zijn of dat ze allen gelijk zijn, maak daar geen twist over, staat ook in Col.2:16,17

Shabbath shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)

Toon meer antwoorden (12)
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher