Egypte voetbal

Nieuws

21 juni 2018 door Kerk in Nood

'Egyptische voetbalclubs weren christelijke voetballers'

Een Egyptische belangenorganisatie heeft zich bij de FIFA beklaagd over discriminatie van christelijke voetballers in Egypte. Van de 540 professionele voetballers in Egypte is slechts één speler christen, terwijl 10% van de bevolking christelijk is, laat Kerk in Nood weten op basis van berichtgeving van Coptic Solidarity.

Uit een rapport van de Egyptische belangenorganisatie Coptic Solidarity blijkt dat in de afgelopen vijftig jaar slechts zes christenen door topclubs zijn ingelijfd. Voor de Olympische Spelen in Brazilië in 2016 en het huidige WK in Rusland werden geen christelijke spelers geselecteerd. Ook werken er geen christelijke sportcommentatoren bij de staatsmedia of bij particuliere media die eigendom zijn van moslims.

Coptic Solidarity pleit bij de FIFA voor diepgaand en onafhankelijk onderzoek en gepaste maatregelen, zodat Koptische voetballers gelijke kansen krijgen. In Egypte vormen christenen een kleine minderheid, die wel al vanouds aanwezig zijn in het land. Egypte bezet de 17e plaats op de Ranglijst Christenvervolging.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher