Stephen Colbert

Nieuws

20 juni 2018 door Redactie

Stephen Colbert: “Als we kinderen van ouders scheiden, zijn we een waardeloos land”

Stephen Colbert van The Late Show deelt rake klappen uit over het immigratiebeleid van zijn president Trump. In deze video vertelt hij heel duidelijk wat hij ervan vindt dat kinderen van hun ouders gescheiden worden bij de Amerikaanse grens. “Als wij dit laten gebeuren in onze naam, dan zijn we een waardeloos land.”

Colbert neemt de tijd om eerst het recente nieuws te schetsen. Vorige week alleen al waren 1358 kinderen van hun ouders gescheiden. “Nou, als dat slecht klinkt, dan heb ik goed nieuws voor je: je oren werken uitstekend. Dit is het slechte nieuws: de Verenigde Staten, dat zijn jij en ik.” 

Wreedheid
Hij roept iedere Amerikaan op om zijn verantwoordelijkheid te nemen. “Onze overheid zegt: het ergste wat je kunt overkomen, dat overkomt je. Wij nemen je kinderen van je af zonder garantie dat je ze ooit weer zult zien.” Dat is wreedheid gebruiken als afschrikmiddel.

Hoe worden de kinderen van hun ouders gescheiden? “De kinderen worden meegenomen om te douchen en worden vervolgens nooit meer teruggebracht. Geen fatsoenlijk mens kan dat verdedigen.” 

Frustratie
Toch deed procureur-generaal Jeff Sessions dat aan de hand van Romeinen 13:1. Hij zei dat het Gods werk is. Tot grote frustratie van Colbert. “Haal God hier niet bij! Ik denk dat God jou (Sessions, red) niet heeft gekozen, want ik aanbid Poetin niet. “ 

“Ja, in Romeinen 13:1 staat dat je wetten moet hebben”, aldus Colbert. “Maar als Sessions nou gewoon iets verder had gelezen naar Romeinen 13:10. Daar staat: “De liefde berokkent uw naaste geen kwaad. Dus de wet vindt zijn vervulling in de liefde.”

Reacties

Sinds wanneer is Steven Colbert een voorbeeld voor jullie Christenen? Kunnen jullie niemand anders vinden om achteraan te lopen? Inmiddels is dat jankverhaal over dat zielige meisje totaal ingestort, zouden jullie de nieuwe feiten zo serieus nemen dat jullie je mening bijstellen en je schamen voor jullie goedkope emoties?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher