Ds. Otto Grevink

Nieuws

21 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. Otto Grevink heeft een boodschap voor Trump: "We zijn allemaal vreemdelingen"

"‘Ik wil naar papa’, hoor ik een kind huilend roepen. 'Waar is mijn mama?' roept een ander. (...) Hartverscheurend om te horen op opnamen die gemaakt zijn bij het scheiden van kinderen van hun ouders aan de zuidgrens van de Verenigde Staten. Een triest dieptepunt in het presidentschap van Donald Trump," schrijft ds. Otto Grevink in een nieuwe blog voor MijnKerk.nl.

Sinds medio april zijn zeker tweeduizend minderjarige migranten gescheiden van hun ouders en ondergebracht in detentiefaciliteiten en bij pleeggezinnen. Trump heeft zijn omstreden immigratiebeleid maandag verdedigd. Volgens hem is het scheiden van kinderen van hun ouders "vreselijk en moeilijk", maar is het noodzakelijk om te voorkomen dat de VS "een migrantenkamp" wordt.

Grevink: "Trump speelt in op het sentiment dat kennelijk in de Verenigde Staten heel groot is dat invloeden van buitenaf bedreigend zijn. Want anders nemen ze onze cultuur over. Trump klinkt als de Farao uit de tijd van Mozes die het volk Israël zo bedreigend vond dat hij ze onderdrukte, omdat ze te groot in aantal werden.

In de Bijbel wordt het volk Israël er steeds aan herinnerd dat ze zelf vreemdeling zijn. Juist als ze het beloofde land in bezit hebben genomen, vertellen profeten hen dat ze het land hebben gekregen, en dat ze zelf eens vreemdelingen waren. Ook aan de eerste christenen wordt verteld dat ze als vreemdelingen zijn. (...) ‘This land is mine’ staat dus lijnrecht tegenover de bijbelse waarde dat het land je altijd gegeven blijft en dat je thuis bij God is."

Update: woensdagavond heeft Trump een einde gemaakt aan het scheiden van kinderen en hun ouders bij de Amerikaanse grens. 

Lees hier de volledige blog van ds. Otto Grevink.

Reacties

J
Hello ds. Greevink,De ouders plegen (bewust?!!) een strafbaar feit, door illegaal de grens te passeren. En dus worden de ouders in de gevangenis geplaatst.

Het is zelfs in Nederland gebruikelijk, dat als ouders opgepakt worden, dat dan de (minderjarige) kinderen NIET mee gaan de gevangenis in , dus GESCHEIDEN worden van de ouders. Er worden voor hen andere dingen geregeld. En roepen de Nederlandse kinderen dan niet om mamma of pappa!!!Trump roept het congres op om de wet op dit onderdeel aan te passen!REAGEER
H
Zoals Rita Verdonk de wet van Job Cohen uitvoerde, zo voert Trump nu de wet van Barack Obama uit. Barack Obama echter had de Media verzocht dit stil te houden, wat ze nog deden ook (?). Maar tegen Trump is alles geoorloofd, dus gaan we lekker door met Trump-bashing. Inmiddels heeft Trump de wet van Obama verzacht. Daar horen we dan weer niemand over, want past niet in het plaatje van een meedogenloze Trump. Tja.
REAGEER
S
De oplossing is zo simpel. Iedere migrant die kinderen bij zich heeft toelaten. Want de bijbel is hier heel duidelijk in ;-) En wat dom dat Trump dat niet inziet!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher