Iran vs Israël

Nieuws

20 juni 2018 door Israël Today

Israëlische oud-minister gearresteerd wegens spionage voor Iran

Een voormalige Israëlische regeringsfunctionaris, Gonen Segev, is gearresteerd op beschuldiging van spionage voor Iran, schrijft Israël Today. Hij zou informatie over energie, veiligheid en Israëlische persoonlijkheden hebben doorgegeven.

Gonen Segev (62) was als Knessetlid een rijzende ster in de politiek, van 1995-1996 minister van Infrastructuur en Energie. Het is nu bekend gemaakt dat hij daar in 2012 door agenten in de Iraanse ambassade werd gerekruteerd. Later zou hij tweemaal in Teheran met zijn contactpersonen hebben gesproken. Segev zou ook een geheim communicatiesysteem hebben gekregen om versleutelde berichten naar zijn Iraanse contactpersonen te kunnen sturen.

De Israëlische autoriteiten stellen dat Segev gevoelige informatie over beveiligingsinstallaties, de Israëlische energie-industrie en Israëlische persoonlijkheden uit de politiek en de beveiliging aan Iraanse agenten heeft doorgegeven. Over de beweegredenen van Segev is nog niets bekendgemaakt, voegt de NOS toe. Wat Segev precies heeft gedaan weten we niet, want het meeste in de aanklacht is staatsgeheim.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher