Kinderen migranten VS

Nieuws

20 juni 2018 door ChristenUnie

ChristenUnie en D66 spreken zich uit tegen 'mensonterende toestanden' in Verenigde Staten

De ChristenUnie en D66 willen dat het kabinet de Amerikaanse overheid aanspreekt op mensonterende toestand bij de Mexicaanse grens. Ze stellen daarom de minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok schriftelijke vragen over het verscherpte Amerikaanse immigratiebeleid.

Sinds begin vorige maand gelden bij de grens met Mexico zero tolerance maatregelen, waarbij ouders en kinderen actief van elkaar gescheiden worden. Illegale immigranten worden direct vastgezet en hun kinderen worden elders ondergebracht.

ChristenUnie-Tweede Kamerlid Joël Voordewind: "Ik vind het echt hartverscheurend dat ouders en kinderen uit elkaar gehaald worden. Het zijn bewuste, beleidsmatige keuzes van de Amerikaanse overheid waarbij het lot van kinderen gebruikt wordt om hun ouders af te schrikken de grens over te steken. Dat kan en mag je kinderen niet aandoen. Dit gaat een morele grens over en gaat in tegen het Kinderrechtenverdrag."

D66-Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma: “Dit zijn mensonterende toestanden die de VS onwaardig zijn. Gelukkig zie ik ook veel weerstand in de VS zelf, hopelijk leidt dat ertoe dat deze kinderen snel met hun ouders worden herenigd.”

De Kamerleden willen daarom van minister Blok weten of de berichten in de media kloppen, wat hij daarvan vindt en of hij bereidt is om namens Nederland de Amerikaanse overheid hierop aan te spreken. Bekijk hier de Kamervragen van de ChristenUnie en D66.

Reacties

H
Dit is weer typisch een voorbeeld van elkaar napraten. Iemand zet de toon en iedereen zingt op die toonzetting mee. Niemand die nog nadenkt, laat staan zelfstandig. Daar komt bij dat dit weer een gelegenheid is om op Trump af te geven. Een geliefde bezigheid onder politici die niet verder wensen te kijken dan hun neus lang is. Want ja, nadenken kost energie en dat gebruiken we liever voor iets anders. Maar waarvoor, kun je je afvragen, want straks wordt er elders een toon gezet en herhaalt alles zich weer.
REAGEER
J
Nee, dan Nederland!!

Nederlandse politici keurden 30 jaar geleden als eerste land ter wereld "gelegaliseerde moord" niet alleen goed, maar verhieven het zelfs tot "Recht van de vrouw"!

En het resultaat is jaarlijks ruim 30.000 doden. En dit geweldige voorbeeld heeft tot een kettingreactie geleid: inmiddels worden er jaarlijks wereldwijd ruim 50 miljoen (legale!) abortussen uitgevoerd!Dat is nog eens wat anders, dan TIJDELIJK kinderen scheiden van ouders die moedwillig strafbare feiten plegen (overtreden van geldende immigratiewet!)REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher