rechter

Nieuws

19 juni 2018 door Brabants Dagblad | AD | Omroep Brabant

Pastoor mag omstreden erfenis van 120.000 euro houden

De familie van de in 2014 overleden mevrouw Tonny van Empel uit Asten heeft geen recht op haar volledige erfenis. Het gerechtshof heeft dinsdag besloten dat het testament geldig is, schrijven verschillende media. Haar toenmalige pastoor Jos Hermans mag de erfenis houden.

Tonny van Empel-Van de Wallen liet in april 2009 een testament opstellen. Ze benoemde daarin de kinderen van haar nicht tot erfgenaam. Ook liet zij pastoor Hermans van haar parochie een beperkte geldsom na. In mei 2010 wijzigde de vrouw haar testament waarin staat dat het grootste deel van haar erfenis naar de pastoor zou gaan. Van Empel overleed eind december 2014. Haar nabestaanden vinden dat die nietig verklaard zou moeten worden, omdat ze onder druk zou zijn gezet om de pastoor tot erfgenaam te benoemen.

De rechter zag eerder al niets in het vernietigen van het testament. Het hof oordeelt nu ook dat de familie niet heeft kunnen aantonen dat de vrouw wilsonbekwaam was tijdens het opmaken van het testament en ook niet dat de pastoor hierbij druk heeft uitgeoefend. De pastoor begrijpt dat de familie teleurgesteld is, maar benadrukt dat hij recht heeft op de erfenis.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher