Carl Lentz

Nieuws

19 juni 2018 door Redactie

Amerikaanse christelijke leiders uiten kritiek op Trumps immigratiebeleid

De Amerikaanse president Donald Trump blijft achter zijn omstreden immigratiebeleid staan. Volgens hem is het scheiden van kinderen van hun ouders “vreselijk en moeilijk”, maar hij noemt het tevens noodzakelijk om te voorkomen dat de Verenigde Staten “een migrantenkamp” wordt. Bekende christelijke leiders, zoals Hillsong New York voorganger Carl Lentz en spreker Beth Moore, uiten kritiek. 

Het zero-tolerance immigratiebeleid van Trump houdt in dat iedereen die illegaal het land binnenkomt als crimineel wordt gezien en wordt opgepakt en vastgehouden. Kinderen worden in opvangcentra gestopt, waardoor ze worden gescheiden van hun ouders. Dit beleid heeft de afgelopen weken al voor zeer ernstige situaties gezorgd. 

Trumps vrouw, Melania, sprak zich een paar dagen geleden uit tegen het 'verschrikkelijke' beleid van haar man. Ook bekende christelijke leiders blijven niet stil.

Beschamend
Lentz, voorganger van Hillsong New York, was afgelopen weekend te gast bij MSNBC. Hem werd gevraagd naar het immigratiebeleid van de president. Eerder verdedigde procureur-generaal Jeff Sessions het beleid door Romeinen 13 aan te halen. Hij zei: “Ik wil de apostel Paulus citeren en zijn heldere en wijze gebod in Romeinen 13. Waar staat dat je de wetten van de regering dient te gehoorzamen, omdat God hen heeft opgedragen met het oog op orde.” 

MSNBC vroeg Lentz om een reactie. “In alle eerlijkheid: het is beschamend. Is dit Jezus? Is dit het christendom? Is dit de Bijbel?”, vroeg Lentz zich hardop af. “Absoluut niet. Dit is gewoon een politieke leider die de Bijbel gebruikt om een punt te maken. Het is verdrietig. Het is beschamend.”

Vervolgens gaf Lentz de juiste context rondom Romeinen 13. Daarin worden christenen inderdaad opgeroepen om zich aan wetten te houden, tenzij die wetten Gods morele wetten tegenspreken. Datzelfde hoofdstuk is in het verleden ook gebruikt om de hele Amerikaanse geschiedenis te rechtvaardigen.

Schandelijk
Franklin Graham, de zoon van de bekende Billy Graham, zei tegen de christelijke nieuwszender CBN: “Het is schandelijk. En verschrikkelijk om families uiteen gescheurd te zien worden.” Graham is altijd Trumpaanhanger geweest, maar zei nu: “Dit steun ik nog geen klein beetje.”

Jezus houdt van kinderen
Schrijver en spreker Beth Moore deed haar zegje op Twitter. “Jezus houdt van de kinderen. Elke foute handeling die tegen hen wordt gepleegd, neemt Hij persoonlijk op. Daarbij citeerde ze Mattheüs 18:10, waar staat: 'Ziet toe, dat gij niet één dezer kleinen veracht. Want Ik zeg u, dat hun engelen in de hemelen voortdurend het aangezicht zien van mijn Vader, die in de hemelen is.'

Reacties

S
In de VS is geen verzorgingsstaat en het land zelf is ontstaan door immigratie. Dat maakt het anders dan West Europa. Een overeenkomst kan zijn dat de mensen die voor immigratie zijn juist de mensen die er geen last van ondervinden, maar juist de voordelen. Nanny's, bezorgers en bouwlieden die altijd klaar staan, nooit zeuren over overwerk en ook niet te duur zijn.
REAGEER
Het is niet Trumps beleid, Trump voert een wet uit die is ondertekend door Bush jr. en die ook door Obama werd uitgevoerd. Er zit ook wijsheid in het weghalen van kinderen van onverantwoordelijke ouders die ze op gevaarlijke reizen meenemen. Bovendien zijn veel kinderen die met volwassenen meekomen helemaal niet hun kinderen, ze worden door de Mexicaanse kartels gebruikt om medelijden op te wekken, ze zijn ontvoerd of liefdeloos weggestuurd. We moeten ons niet door de hysterie van de media op sleeptouw laten nemen.
W
Het zou ook kunnen dat de ouders dit doen uit wanhoop.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher