Klaas van Denderen

Dagelijks leven

19 juni 2018 door Redactie

Klaas van Denderen: 'Stop met privéoorlogjes, leef in eenheid'

“God wil eenheid, maar daarvoor moeten wij stoppen met ons gelijk te willen halen”, zegt spreker Klaas van Denderen. Via Facebook deelde hij zaterdagochtend een video waar CIP.nl hem over sprak. “Het is God die oorlogen kan veroorzaken en kan doen stoppen. Dat lezen we in Psalm 46. De verantwoordelijkheid ligt bij ons.” 

In Psalm 46:11 staat: “Staak de strijd, en erken dat ik God ben”. “Onze verantwoording is om op te houden.” Van Denderen haalt president Trump en Kim Jong-un aan. “Je kan van die twee mannen zeggen wat je wilt. Je kunt zelfs hun motieven in twijfel trekken. Maar het zijn deze twee mannen die instrumenteel zijn geweest in de hand uitreiken naar elkaar.” 

Ophouden
Die bewuste zaterdagochtend was het alsof God tegen Van Denderen zei: "Stop! Hou op met alle privéoorlogjes in jullie eigen wereldje. Stop met het elkaar dingen niet gunnen. Stop met elkaar jaloerse blikken te geven. Stop met haat en nijd naar elkaar te kijken. Stop!” 

Boodschap van vrede
“Hoe kunnen wij als kerk van Jezus Christus sterk en instrumenteel zijn? Als God oorlogen wil stoppen, heeft Hij ons onder andere nodig”, aldus Van Denderen. Hij roept op om in je eigen cirkel te beginnen. “Als wij niet met elkaar in vrede leven, hoe kunnen we dan een boodschap van vrede brengen naar een wereld die in oorlog is? Hoe kunnen wij een stem zijn in de hoge?”

In vrede leven
Van Denderen zegt dat de verantwoording bij ons begint. “Ik heb lang geleden besloten dat ik in vrede met iedereen wil leven. Als er conflicten zijn, wil ik mijn hand uitreiken. Als ik dingen verkeerd heb gedaan, sta ik open voor een gesprek. Dat is mijn hart. Niet omdat het moet, maar omdat ik mijn hemelse Vader zo heb leren kennen. Dag in dag uit staat God voor mij klaar.” 

Groter platform
God wil Zijn kerk op machtige wijze gebruiken. Maar daarvoor moeten wij wel ophouden. “God zegt: stop ermee, met die privéoorlogen. Zodat God op een groter platform de wonderen kan doen die Hij wil doen.” 

“Ik sta er voor open, ik hoop jij ook.” 

Op zaterdag 30 juni houdt Klaas van Denderen een profetische conferentie in The Shelter te Haarlem. Er zijn nog kaarten beschikbaar, klik hier!

Reacties

J
Hello Klaas,Je haalt een geweldige Bijbelse waarheid aan:

“Staak de strijd, en erken dat ik God ben”.Maar Klaas, dat is juist ons probleem: de "dwaas" zegt in zijn hart (Neen, hij schreeuwt het tegenwoordig zelfs luidkeels van alle media daken) er is GEEN god.We hebben universele vrede als de mensheid twee Bijbelse feiten erkent en in praktijk brengt:

1) "Al de schrift is van God ingegeven en is nuttig om ........"

2) "de vreeze des Heeren is het BEGIN van alle wijsheid, (kennis en wetenschap)"

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher