hemels paradijs

God

19 juni 2018 door Jeffrey Schipper

'Ik verlang ernaar om mijn laatste adem uit te blazen'

'Ik verlang ernaar om mijn laatste adem uit te blazen. Ik word er blij van als ik er aan denk. Ik wil graag bij de Heer zijn,' aldus een vragensteller via Refoweb.nl. 'De meeste gelovigen schrikken als ik dit zeg en begrijpen mij niet. Ze vragen of het wel goed met mij gaat, of ik misschien eens naar de dokter moet. (...) Maar ik begrijp hen niet.'

'Hoe kan je nou niet naar de wereld toe willen die God in eerste instantie voor ons gemaakt heeft? De aarde is niet ons thuis en wel een heel slechte kopie van hoe God het bedoeld heeft. Dan houd je van de wereld die geregeerd wordt door de duivel. Het enige waar ik nog voor leef is andere mensen over God vertellen. Dat is mijn enige doel dat eeuwigheidswaarde heeft. Wie wil er nou niet leven in een wereld zonder ellende, ik begrijp het niet.'

Ds. A. van Vuuren geeft antwoord. "Inderdaad lijkt het er op dat onder christenen vandaag de dag het besef afneemt dat we pelgrims zijn op weg naar een beter vaderland ( vgl. Hebreeën 11:13). Wel zal het ons daarbij niet alleen moeten gaan om een paradijselijk leven. De volmaaktheid straks zit hem in het volmaakt verkeren met God, het ten volle genieten van Zijn liefde. God zal zijn alles en in allen. Hopelijk zie je daar naar uit.

Laten we wel oppassen voor een soort vluchtgedrag. Zo van: dan zijn we van alle ellende en problemen af. Trouwens, er valt toch ook nog veel goeds hier en nu te genieten?! Geniet je niet van deze mooie meidagen? Het is heel menselijk om van het leven te houden en vooral van je familieleden. Daar is niks mis mee. Zo heeft God ons geschapen. Daarom heb ik wat moeite met je stelling: het enige waar ik nog voor leef is om anderen over God te vertellen.

Trouwens, we hebben toch ook een taak hier op aarde? Gelovigen in Thessalonica gooiden het werk neer. Zo zeer zagen ze uit naar de toekomst. Nee, zegt Paulus, aan de slag! Zo ook wij. We zijn geroepen niet alleen om het evangelie vertellen, maar ook zorg dragen voor hen die ons lief zijn, mensen die ons nodig hebben helpen."

De hervormde emeritus-predikant citeert Maarten Luther. 'Als ik wist dat Christus morgen zou terugkomen zou ik vandaag nog een appelboompje planten.' "Dus, waardeer het leven van God je gegeven, leef in de hoop op de toekomst bij God, maar vergeet ondertussen je appelboompje niet."

Lees hier de volledige beantwoording van ds. A. van Vuuren.

Reacties

W
Heel leerzaam om te lezen, wat ds.van Vuuren schrijft!!

Mijn reactie is heel positief!

Micha 7:7: Ik zal uitzien naar de HEERE, ik zal wachten op de God

Van mijn heil. Mijn God zal mij horen.
REAGEER
H
Het is er kennelijk niet uit te rammen, maar als je sterft, dan verdwijn je onder de grond. Als je gestorven bent als kind van God (iedereen kan dat weten), dan zul je op de dag van de wederkomst worden opgewekt. Die ziel die zich van het lichaam losmaakt en naar de hemel gaat, komt uit het Griekse heidendom. Niet uit de Bijbel. Ook zijn wij geen hemelingen, maar aardlingen. Wij zijn uit de aarde genomen en op de aard gezet om deze te bewerken en te beheren. Om dat goed te kunnen doen, heeft de Heer ons een een hulp gegeven.
H
Ook het Koninkrijk Gods zal op deze aarde worden gevestigd. Niet in de hemel. Dat zal zijn nadat Jezus de antichrist heeft vernietigd en de engelen satan in een kerker hebben vastgezet. De duivel is weliswaar verslagen, maar doet nog overal zijn invloed gevoelen. Dat komt omdat de meeste mensen nog altijd naar hem luisteren. Dat zal pas eindigen bij de wederkomst. Bedenk dat als alle gelovigen bij hun sterven naar de hemel zouden gaan, er bij de wederkomst niemand opgewekt zou hoeven worden. Is dat wat de Bijbel ons leert?
Toon meer antwoorden (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher