Nieuws

19 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Ruim 200 Indiase Joden verhuizen naar Israël

De afgelopen week kwamen 228 Joden uit India op Aliyah naar Israël om zich voorgoed in het ‘Beloofde Land’ te vestigen. Van de in totaal 9000 leden van de Bnei Manashe (de stam Manasse), zijn er inmiddels 3000 in Israël, schrijft Indian Express.

"Maandenlang heb ik stilletjes gehuild omdat ik mijn familie hier moet achterlaten. En toch verlang ik ernaar om terug te keren naar het heilige land," vertelt de 57-jarige Nemchin Touthang. Zij is één van de 228 Joden die India verlaat om zich definitief in Israël te vestigen. De weduwe laat in het Aziatische land vier van haar zes kinderen achter. Tegelijkertijd verenigt zij zich met haar twee andere kinderen, die al eerder naar Israël zijn verhuisd.

Volgens Shavei Israel, een orgaan dat toeziet op immigratie van Joden naar Israël, zijn inmiddels 3.000 Indiase Joden naar het Beloofde land geëmigreerd en hebben duizenden Joodse mensen dezelfde wens. De eerste massale emigratie vond plaats in 2006 toen vanuit Mizoram Aliay maakten. Dit jaar vindt de grootste migratie plaats, aangezien eerder al 432 Indiase Joden in Israël arriveerden.

De weggevoerden van de stam Manasse zou in het verleden via Assyrië, het huidige Noord-Irak, en Perzië in India terecht zijn gekomen.

Lees ook: Deze vijf verloren stammen keren nu terug naar Israël.

Reacties

M
Het is een fout die vaker wordt gemaakt.Leden van de stam van Manasse kunnen sowieso geen joden zijn, maar zijn nakomelingen van het Koningkrijk Israel / 10 stammenrijk. Het koninkrijk Juda bestond uit de stammen Juda en Benjamin en levieten die Juda trouw gebleven waren.Juda heeft geen scheidsbrief gehad (Hosea), maar het koninkrijk Israel wel, hoewel JHWH absoluut herstel in de toekomst belooft.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher