Nieuws

22 juni 2018 door PThU

PThU organiseert internationaal symposium over gerechtigheid en vrede

De Wereldraad van Kerken bestaat op donderdag 23 augustus 70 jaar. In het kader hiervan organiseert de Protestants Theologische Universiteit (PThU) deze dag het symposium ‘Hospitality - on a Pilgrim's Way of Justice and Peace’.

Internationale gasten, onder wie de dochter van Desmond Tutu, reflecteren samen met de deelnemers over hoe je een gastheer of gastvrouw van vrede kunt zijn voor de mensen om je heen. Sprekers vertellen over hun eigen indrukwekkende ervaringen met vrede in Syrië en andere delen van de wereld. Het symposium is interessant voor kerk- en jeugdleiders, wetenschappers en gasten die deelnemen aan de festiviteiten van de Wereldraad van Kerken. Tijdens het symposium worden de jongeren ontvangen die deel hebben genomen aan een internationale pelgrimage. De Protestantse Kerk in Nederland organiseert in samenwerking met de PThU en Samen Kerk in Nederland (SKIN) dit Youth Festival voor jongeren (19 - 25 jaar oud) uit verschillende (internationale) kerken.

Programma
Onder leiding van Mechteld Jansen (rector PThU) en Marten van der Meulen (moderator).
10.30 - 11.00 uur: Inloop
11.00 - 13.00 uur: Symposium ‘Hospitality - on a Pilgrim's Way of Justice and Peace’.

  • Najla Kassab, president World Community of Reformed Churches
  • Mathilde Sabbagh, van de National Evangelical Synod of Syria and Lebanon
  • Mpho Tutu van Furth, dochter van Desmond Tutu en Executive Director van de Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation
  • Kathleen Ferrier, honorary professor aan de Asian University for Women, oud- Tweede Kamerlid en voormalig coördinator van SKIN
  • Olav Fykse Tveit, secretaris-generaal van de World Council of Churches
  • Agnes Abuom, moderator World Council of Churches

Het symposium is van 10.30 uur - 13.00 uur plaats in het Auditorium van de VU in Amsterdam. Deze dag vinden nog meer evenementen plaats om het 70-jarig bestaan te vieren. In de middag is de Walk of Peace, een wandeling langs bijzondere plekken in Amsterdam. De dag wordt afgesloten met een viering in de Nieuwe Kerk.

Over de Wereldraad van Kerken
De Wereldraad van Kerken werd in 1948 opgericht in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Als toonaangevende oecumenische organisatie heeft zij vanaf haar oprichting niet alleen bijgedragen aan samenwerking tussen kerken, maar ook aan vrede en recht. Er zijn 348 kerkgenootschappen lid van de Wereldraad van Kerken. Gezamenlijk vertegenwoordigen de lidkerken van de Wereldraad zo'n 500 miljoen christenen in meer dan 110 landen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher