Stichting HOE

Nieuws

20 juni 2018 door Stichting HOE

Actiedag voor Stichting HOE op school De Meerwaarde in Barneveld

De school De Meerwaarde in Barneveld organiseert op vrijdag 29 juni 2018 is er van 09.00-16.00 uur een actiedag. De opbrengst daarvan is voor huiswerkklassen in Moldavië en Roemenië van Stichting HOE (Hulp Oost-Europa).

Iedereen is van harte welkom om rond te neuzen op de gezellige markt rondom de school, de auto te laten wassen of lekker te eten in het restaurant. Een nieuw element dit jaar is dat er ook leuke workshops te volgen zijn. Natuurlijk zal er ook weer worden gestreden om de ‘Haan van De Meerwaarde’ tijdens de spectaculaire obstacle run door Barneveld. Een andere, nieuwe klapper is dit jaar de Wieler Fun Challenge. Daarbij gaan deelnemers een half uur rijden voor het goede doel op ‘iets met wielen’. Alles mag, zolang het maar niet gemotoriseerd is. Dat kan nog wat worden dus.

De opbrengst zal zijn voor projecten in Moldavië en Roemenië voor buitenschoolse opvang van Stichting HOE (Hulp Oost-Europa), waarbij basisschoolleerlingen niet alleen huiswerkbegeleiding na schooltijd krijgen, maar ook een maaltijd en een Bijbelverhaal. Zo kunnen ze bijblijven op school en werken ze aan een betere toekomst. HOE is een in Barneveld gevestigde stichting die vanuit een christelijke geloofsovertuiging ondersteuning wil geven aan lokale organisaties en kerken in Oost-Europa. Kinderwerk en investeren in goed onderwijs is daar onderdeel van.

Veel kinderen in Moldavië groeien op bij grootouders of andere familie, omdat hun ouders in het buitenland wonen om daar geld te verdienen. Die situatie pakt zelden positief uit. Maar ook het opgroeien in armoede met eigen ouders heeft risico’s. Er komt veel alcoholisme voor. Om een lichtpuntje te geven in het leven van arme kinderen ondersteunen we een project van een kleine kerkelijke gemeente in Budai die kinderen na schooltijd opvangt. Het gaat daarbij om twintig kinderen, die drie keer per week een warme maaltijd krijgen, hulp krijgen bij het maken van huiswerk en een Bijbelverhaal te horen krijgen. De naschoolse kinderopvang is een plek waar deze kinderen graag komen.

Ook in Roemenië ondersteunen we een aantal dergelijke projecten. Daar is de grootste uitval op school te zien bij Romakinderen. Om hen toch een kans te geven en hoop te bieden voor de toekomst, is er de huiswerkklas waar ze geholpen worden. Op die manier is de hoop dat de kinderen op de gewone basisschool bij kunnen blijven en zo kunnen bouwen aan een betere toekomst.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher