GZB logo

Nieuws

18 juni 2018 door GZB

GZB trekt noodgedwongen werkers terug uit Nicaragua

In Nicaragua ontstonden op 18 april grootschalige betogingen na een geplande verhoging van de sociale bijdragen en een korting op de pensioenen. De protesten werden met harde hand de kop ingedrukt. Gevolg was dat door het hele land oproer ontstond, waarbij inmiddels meer dan 170 doden en 1500 gewonden zijn gevallen. De tegenstanders van president Daniël Ortega vragen nu om zijn aftreden, maar daar wil hij niet van weten.

In Nicaragua heeft de GZB contact met de Iglesia Reformada. Sinds begin 2018 wonen en werken John en Marjan Lindhout met hun dochter Sophie in Nicaragua als diaconaal werkers. Daarnaast heeft de GZB ds. Wim Poldervaart en zijn vrouw Anke beschikbaar gesteld voor een aantal maanden per jaar voor de theologische toerusting van de kerk.

Op diverse plaatsen is er schaarste van levensmiddelen en brandstof. De straten worden onveilig gemaakt door rondtrekkende groepen gelieerd aan de regering en politie. In de avonduren heerst er anarchie en ook overdag worden er op straat mensen geëxecuteerd. Het maatschappelijk leven ligt voor het merendeel stil door onder andere de barricades die opgeworpen worden. De broeders en zusters van de kerken hebben het heel zwaar, diverse mensen zijn inkomsten kwijt geraakt en kinderen kunnen niet naar school.

Inmiddels heeft de GZB zich afgelopen week genoodzaakt gezien de familie Lindhout uit het land terug te trekken en tijdelijk in Costa Rica te laten verblijven. De familie Poldervaart was al terug in Nederland. De situatie en de keuze om de medewerkers terug te trekken, doet de GZB veel verdriet. De GZB vraagt gebed voor het volk en de kerk van Nicaragua.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher