Tempelberg

Nieuws

18 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Moslims maken tijdens ramadan misbruik van bezoekverbod Joden aan Tempelberg

Tijdens de laatste dagen van de islamitische vastenmaand ramadan mochten Joden de Tempelberg niet bezoeken. Van dit verbod is door moslims misbruik gemaakt door archeologisch materiaal van meer dan tweeduizend jaar oud te vernietigen, meldt Breaking Israël News.

De met vrachtwagens verwijderde aarde bevat historisch materiaal uit de Tempelperiode. De Jordaanse, islamitische en religieuze stichting waqf is hiervoor verantwoordelijk. De waqf beheert het gebied van de Tempelberg. In 1999 werd al oude grond met historisch materiaal gelost in stedelijke gebieden en de Kidron-vallei vanwege een nieuw te bouwen moskee.

Later werd de verwijderding door Israëlische autoriteiten verboden mede door protest van het 'comité tegen vernietiging van antiquiteiten op de Tempelberg'. In 2004 werd door de rechterlijke macht een bevel tegen verwijdering uitgevaardigd. Maar de waqf legde deze beslissing naast zich neer. De Israëlische archeoloog Tzahi Devira, die veel materialen in gedumpte grond ontdekte, houdt de waqf sindsdien nauwlettend in de gaten.

Tijdens de laatste dagen van de ramadan werd het gebied van de Tempelberg een paar dagen afgesloten voor Joodse bezoekers. Islamitische ambtenaren hebben daar misbruik van gemaakt door alsnog meer dan duizend mannen in te zetten om oude grond met historisch materiaal te dumpen. Zo wil men zich naar verluidt ontdoen van het bewijs dat op deze plek ooit een Joodse tempel heeft gestaan.

Een groep Joden heeft het illegale werk van een vrachtwagen ontdekt in de buurt van de poorten van de Tempelberg. De misdaad is gesignaleerd door de Israëlische politie en gaat ermee aan de slag.

Reacties

Wat betekenen die arabische woorden op die borden die ze omhoog houden?

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher