Rob Bell
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 juni 2018 door Redactie

Waarom Rob Bell niet blij is met Donald Trump (en toch ook weer wel)

De bekende Amerikaanse pastor en inspirator Rob Bell heeft in een interview met The Church Times de aanval geopend op Donald Trump. En op miljoenen christenen in de VS die maar wat blij zijn met The Donald en hem het Witte Huis in hebben geholpen.

Dat Trump president is geworden heeft tegelijkertijd het ware gezicht van de Amerikaanse christendom onthult, stelt Rob.

"Het is nooit gegaan over echte genade, compassie, solidariteit, geweldsloosheid of het pad van Jezus. Het gaat over het beschermen van de 21ste eeuw, de vrije markt, de kapitalistische visie op de wereld. En dat hebben we verpakt alszijnde Jezus, terwijl het in werkelijkheid onze corrupte en bevlekte ziel was." 

Aan de andere kant is Rob Bell ook weer wel blij met Donald Trump: "Een van de geschenken van dit presidentsschap is dat alles nu open en bloot is gelegd."

"Het christendom had het over 'moraliteit', het had het over 'geloof', het had het over 'vertrouw op God', het gebruikte het woord 'Jezus'. Maar het was allemaal niet serieus te nemen. Het was allemaal een gigantische schertsvertoning, en nu zien veel meer mensen dat. En dat is belangrijk." 

"De beweging van Jezus is geboren temidden van een gigantisch Romeins rijk. Een tegendraadse beweging die draaide om zorg voor elkaar. Zelfopofferende liefde laat zien hoe we de wereld tot een betere plek maken. Dat doen we niet door dwangmatig militair geweld. We hebben dat meer dan ooit nodig." 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Al die critici van Trump wilden dus mevrouw Clinton. Maar die mevrouw was uiterst corrupt en van plan haar functie via haar fonds tegen de hoogste prijs te verkopen. Play for Pay werd dat genoemd. Deed ze ook toen ze (nog) minister was. Bovendien bleek ze met haat e-mail gedrag een veiligheidsrisico voor haar land. Deze mevrouw had Rob Bell dus liever gehad dan Trump. Wat zegt dat over meneer Bell?
Als Rob Bell niet eens solidair is met zijn eigen land en volk, laat hij dan zwijgen over solidariteit en compassie. Uit de zin "Het gaat over het beschermen van de 21ste eeuw, de vrije markt, de kapitalistische visie op de wereld." blijkt dat RB niet begrepen heeft waarom Trump de verkiezingen gewonnen heeft, noch waarom zijn medechristenen er blij om zijn. Hij gaat zich te buiten aan nietszeggende abstracties, een taalspel ipv een analyse.
J
Rob, Wat een onzin!

Er was een keuze uit twee kandidaten!

Een vrouw met een 'leugenachtige geest', waar onze tegenstander jaloers op is.En dan een bombastische zakenman, die erom bekend staat, dat hij zaken geregeld krijgt. (hij heeft niet voor niets een wereldwijd imperium van bedrijven in meer dan 50 bedrijfstakken!) MAAR, politiek een nagenoeg onbeschreven blad.En als je nou eens wat minder luistert naar de "praatjes" van de goede man en let op hetgeen hij inmiddels voor elkaar gekregen heeft, dan valt je mond open van verbazing!
Toon meer antwoorden (2)