Mooi

18 juni 2018 door Israël Today

Israëlische kinderen beantwoorden 'terreurvliegers' uit Gaza met 'vredesballonnen'

Terwijl vanuit Gaza naar Israël vliegers met vuurbommen worden gestuurd, laten inwoners van het Israëlische dorp Nir Am ballonnen op met snoep voor de kinderen in de Gazastrook, laat Israël Today weten.

Zaterdag kwamen de kinderen van de kleine gemeenschap massaal naar buiten en lieten hun eigen ballonnen op in de richting van Gaza. Maar in plaats van vuur droegen deze ballonnen een boodschap van vrede in de vorm van snoep.

De terreur van de brandende vliegers ging afgelopen weekend verder. Brandende vliegers veroorzaakten twintig branden in het grensgebied met de Gazastrook. De branden hebben aanzienlijke schade toegebracht aan de natuur. Naast tarwevelden en bossen werd ook een groot aantal dieren het slachtoffer van de vlammen. 

Onlangs is het geweld tussen Israël en Palestina weer opgelaaid. Vorige maand kwamen tientallen Palestijnen om het leven toen het Israëlische leger reageerde op gewelddadige demonstraties. De Palestijnen eisen een terugkeer naar wat nu Israël is.

Reacties

H
Voor de goede orde, de Gazanen die nu in de Strook leven zijn de nazaten van de soldaten van het enorme leger dat Egypte in de periode 1950-1967 in de Gazastrook opbouwde, met als doel heel Israël te veroveren. Vandaar dat deze Gazanen ook allemaal Egyptische namen hebben, want zij waren en zijn nog steeds Egyptenaren. Ook Arafat was zo'n Egyptenaar. Dus terugkeer? Laat me niet lachen, deze mensen zijn nog nooit buiten de Strook zelf geweest. Ook hun ouders niet.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher