antisemitisme

Nieuws

18 juni 2018 door NIW | AD | AT5

Gezin rabbijn in Amsterdam uitgescholden voor 'kankerjood'

Het gezin van rabbijn Yanki Jacobs, de zoon van opperrabbijn Binyomin Jacobs, is zaterdagavond geïntimideerd en uitgescholden op de Zuidas in Amsterdam. Twee mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk riepen ‘kanker Joden’ en ‘Fuck alle Joden’, laat het Nieuw Israëlietisch Weekblad (NIW) weten.

Jacobs schrijft in een Tweet: 'Twee mannen vonden het gisterenavond nodig om op intimiderende wijze meermaals voorbij te rijden en mij en mijn gezin uit te schelden.' De rabbijn heeft aangifte gedaan. In gesprek met AT5 voegt hij toe: "Het gebeurt vaker en het moet niet normaal worden. Een samenleving waar dit kan gebeuren dreigt te ontsporen."

"De maat is vol voor mij," citeert het AD. "Het uitschelden gebeurt wel vaker. Ik ben het normaal gaan vinden maar dacht nu: dit moeten we als Joodse gemeenschap niet langer over ons heen laten komen. Als ik er niks tegen doe wie dan wel? Ik loop waar ik woon, ben tiende generatie Joodse Amsterdammer en laat me niet wegjagen uit deze stad."

Vanwege het groeiende antisemitisme in de hoofdstad is eerder dit jaar een Joods akkoord ondertekend. Hierin staat dat Amsterdam veel harder gaat optreden tegen antisemitische incidenten. Directe aanleiding voor het sluiten van het akkoord was een aantal incidenten waarbij Joodse ondernemingen het moesten ontgelden. Zo werd het Joodse restaurant HaCarmel in korte tijd driemaal belaagd. 

Uit cijfers van Centrum Informatie en Documenatie Israël (CIDI) is gebleken dat er vorig jaar 113 antisemitische incidenten werden gemeld.

Lees ook: "Joden uitschelden is in Nederland routine".

Reacties

Harder optreden tegen deze schandalige uitingen is meer dan nodig!

REAGEER
l
Ik denk dat er helemaal niets gebeurd. Onze overheid kijkt weg, roepen heel veel maar doen zeer weinig. Triest maar waar.

REAGEER
H
Verzet tegen dit soort discriminatie begint met het onderscheid tussen de god van de moslims en die van christenen en joden. Je mag vinden wat je wilt, maar zolang je Allah blijft aanzien voor de God van Abraham, Izaäk en Jacob, zul je het probleem nooit onder de knie krijgen. De sympathie van Segers is wel aardig, maar als hij geen onderscheid weet te maken tussen de god uit de Koran en de God uit de Bijbel, is het waardeloos. Woorden zonder effect. Bovendien schend je het tweede gebod.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher