Kees van der Staaij

Nieuws

15 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Kees van der Staaij vindt dat kabinet meer moet opkomen voor Israël

"De SGP pleit ervoor dat het Nederlandse kabinet, al dan niet in EU-verband, meer voor Israël opkomt. Dat er meer oog komt voor Israëls bestaansrecht en legitieme veiligheidsbelangen," aldus SGP-leider Kees van der Staaij. Hij schreef met Henri Krooneman, beleidsmedewerker Buitenlandse Zaken, een commentaar in het Reformatorisch Dagblad.

"De cijfers spreken boekdelen," schrijft het duo. "Zo nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) in 2016 maar liefst twintig resoluties aan waarin Israël werd veroordeeld, tegenover slechts zes resoluties die gericht waren op andere landen: drie op Syrië, één op Iran, één op Noord-Korea en één op de Krim. In 2017 waren het er zelfs 21 tegenover 7. Alsof Israël een soort schurkenstaat is.

In een Unescoresolutie wordt de Joodse band met de Joodse heilige plaatsen in Jeruzalem platweg ontkend. Zulke resoluties laten zien dat Israël in de VN de paria is en een gevecht tegen de bierkaai moet voeren. In dat licht is het, triest genoeg, niet verrassend dat, na de aanvallen op Israël door de Palestijnen, nota bene de soldaten die dat probeerden te voorkomen, worden beschuldigd van ‘misdaden’.

Ten diepste wordt het Joodse volk geen plaats op de wereld gegund. Aan ons de taak en de plicht om op te komen voor Israëls bestaansrecht."

Lees hier het volledige commentaar van Kees van der Staaij en Henri Krooneman.

Foto: SGP

Reacties

R
Ode aan meneer van der Staaij ! Er zijn natuurlijk ook veel oliebelangen met de omliggende landen, die de tot Palestijnen gedoopte Arabieren daar steunen, waardoor onze overheid niet echt onafhankelijke keuzes maakt. Ook de media zou eens moeten stoppen met zijn pro-"Palestijnen" en anti-Israel houding. Mensen kennen blijkbaar de geschiedenis niet en zijn daardoor makkelijk te misleiden door de MSM. En dan bedoel ik het niet alleen de geschiedenis van duizenden jaren geleden, maar ook die van de laatste 100 jaar. Hoog tijd om dat te veranderen.
REAGEER
A
Het Joodse volk, Israël, is het ENIGE volk met een, door Schepper God, BELOOFD LAND op deze aarde, halleluja.

Handen af alle heidenvolken, VN

Shalom
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher