Ebru Umar

Nieuws

14 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Alle kerken en moskeeën mogen dicht van columnist: "Geloven doe je maar thuis"

"475 moskeeën zijn 475 plekken in Nederland waar Nederland dan wel de Nederlandse waarden en normen worden afgewezen," stelt GeenStijl-columnist Ebru Umar. Wat haar betreft gaan alle islamitische gebedshuizen per direct op slot.

Umar: "Er is één wet waar we het nooit over mogen hebben want – ja want wat eigenlijk? Godsdienstvrijheid is een recht. Dat dat recht de Nederlandse samenleving de das omdoet omdat de islam nog erger dan onkruid woekert, daar zijn politici blind voor. En wij argeloze burgers die anders willen en dús anders stemmen, staan de blinden niet eens in de weg. Wij hebben het fatsoen om opzij te gaan. Wij wél. En dus zullen er met de dag meer moskeeën bijkomen."

Maar daar hoeft het wat haar betreft niet bij te blijven. Op de vraag wat er dan zou moeten gebeuren met gebouwen van Syrisch-, Grieks- en Russisch-orthodoxe kerken en hindoe-, sikh- en boeddhistische tempels, antwoordt Umar via Twitter: "Mag allemaal dicht, inclusief de kerken. Gelovig zijn doe je maar thuis."

Volgens blogger Michael van der Galien bewijst Umar hiermee "dat het radicale secularisme waar zij achter staat niet minder een religie is dan het christendom, het jodendom en, jawel, dan de islam... en dat deze seculiere religie kan wedijveren met de meest intolerante stromingen binnen die grote theïstische religies."

Michael citeert pastoor Jan-Jaap van Peperstraten: 'Ik hoor regelmatig dat ik eigenlijk geen burgerrechten zou mogen hebben. Gelovige moslims hebben dit echter nog nooit tegen mij gezegd. U weet wel, die mensen waar ik steeds tegen gewaarschuwd word door Ebru cs.'

Reacties

H
Alweer; Allah is geen god maar een afgod en de islam is geen godsdienst maar een ideologie. Weliswaar verhuld als godsdienst, maar toch. Immers de islam streeft naar het wereldkalifaat en de invoering van de sharia wereldwijd. Zij streven dus wereldse doelen na. Derhalve is het een politieke beweging en geen geloof. Verder dien je in de islam je opname in de hemel te verdienen met werken op aarde. Bijvoorbeeld door kafirs te doden. Ook dit is een politiek doel. Dat maakt de islam tot een politieke beweging en daarnaast tot een bron van terreur.
REAGEER
W
Niet het ophouden met bij elkaar komen in grotere verbanden, maar het doen van wat Jezus zegt is de oplossing van het probleem.
Y
En wat zei Jesus dan precies?
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher