Rik & Jeffrey
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juni 2018 door Redactie

"Wees als christen bewust van islamisering Europa" - Rik & Jeffrey Podcast

De invloed van de islam in Europa groeit steeds meer. Voorganger Jesse de Haan stelde deze week dat de ChristenUnie daar wat hem betreft meer aandacht aan zou moeten schenken. Rik & Jeffrey bespreken zijn commentaar in de CIP Podcast. "Wees als christen bewust van islamisering Europa."

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Luister naar dit fragment vanaf 16:13

Jeffrey deelt drie redenen waarom christenen zich volgens hem druk zouden moeten maken over de islamisering van Europa.

1. Meelijden
"We zeggen vaak 'Als één lid lijdt, lijden alle leden van het lichaam van Christus'. Vaak wordt dit gezegd over broeders en zusters in Syrië en Irak. Maar tijden zijn veranderd. Volgens de organisatie Open Doors hadden er in 2016 alleen al in Duitse asielzoekerscentra 743 gevallen van geweld tegen christenen plaats. Nog dichterbij huis: in de kerkelijke gemeente van Joël Boertjens in Amsterdam komen christenen (ex-moslims) die recent zijn bedreigd door mensen uit de islamitische gemeenschap."

2. Veroveringsstragie radicale moslims
Ten tweede is er onder moslims een minderheid die een veroveringsstrategie hanteert. "Vanuit radicaal-islamitische landen als Saoedi-Arabië bewust wordt geïnvesteerd in moskeeën in Europa om een bepaalde stroming van de islam wortel te laten schieten. Als het hierover gaat, laat de Turkse president Erdogan graag van zich horen. ‘Europa wordt overwonnen door de baarmoeder,’ zei hij eerder. Hij wil dat Turken in Europa minstens vijf kinderen krijgen en waarschuwde voor een heilige oorlog tussen het kruis en de halve maan."

3. Vrijheid
"In Europa, een continent met christelijke wortels, heeft ieder mens de vrijheid om te denken en te geloven wat hij wil. De laatste jaren ontmoet ik in mijn kerk steeds meer mensen die de islamitische wereld zijn ontvlucht op weg naar vrijheid. Vrijheid om te zijn wie ze zijn, hun eigen dromen waar te maken en om hun christelijk geloof te ontwikkelen. Het is toch van de gekke dat ex-moslims na hun vlucht op zoek naar vrijheid vervolgens in een azc wéér worden bedreigd, in het vrije Europa?"

Rik plaatst een belangrijke kanttekening. "Wie de islam wegzet als demonische en gewelddadige godsdienst moet zich even verdiepen in de geschiedenis van het christendom. In de naam van God hebben we als christenen massaal slavernij bedreven. Denk ook aan de Irak-oorlog waar Amerikaanse soldaten onder 'Gods zegen' een land helemaal kapot hebben gemaakt. Dat hebben zij gedaan, biddend tot onze lieve Heer. Ook het christendom is in zekere zin gewelddadig."

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Luister naar dit fragment vanaf 16:13


CIP Podcast
- Coronaberichtgeving: wordt de Biblebelt in een kwaad daglicht gezet? CIP Podcast
- Wordt het christelijk onderwijs aangevallen? - CIP Podcast
- Is het klimaatdrammen de PKN binnengedrongen? - CIP Podcast
- Lijdt politicoloog André Krouwel aan christofobie? - CIP Podcast
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De oorlog in Irak is niet gevoerd in naam van het christendom maar van Amerika. Dat sommige soldaten christelijk zijn is wat anders. Maar dat maakt het christendom nog niet gewelddadig.Jezus roept nergens op tot geweld, maar doet juist het tegenovergestelde. De profeet van de islam riep op tot geweld,voerde oorlogen, liet executies uitvoeren en verkondigde daarmee een boodschap van extreem geweld. De koran staat er vol mee. Islam is onlosmakelijk verbonden met geweld.Ik ben het voor 100% met Jeffrey eens! En tegen Rik wil ik graag zeggen: vergelijk de bronnen! Wat wilt Jezus en wat wilde Mohammed? Liefde staat hier tegenover haat en het werk van de Heilige Geest tegenover geweld. De islam heeft alleen compassie voor haar eigen mensen en daarvan ook nog maar alleen zij de radicale tak geen duimbreed in de weg leggen. De rest kan letterlijk dood vallen.
B
Ik heb al eerder opgemerkt, dat ik de CU heb proberen wakker te schudden met tal van gesprekken met de leidinggevenden, hielp niets.

Verder staat er niets over islam op de site van JdH!

Gisteravond had ik een prima ontmoeting met jong volwassenen uit de GerGem, o.a. over de islamisering, waar men ook met zorg naar keek.

Geen enkele gemeente of synagoge doet ook maar iets aan de ontmaskering van dat duivelse systeem op de eigen kerkelijke website.

Gelukkig snappen Manuela , Theo en Jeff het wel.

Shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (2)