Ds. G. Kater

Nieuws

14 juni 2018 door Jeffrey Schipper

HHK-predikant betreedt kansel GerGem Bodegraven

Om te voorkomen dat gereformeerde belijders verder uit elkaar groeien, laat de gereformeerde gemeente (gg) te Bodegraven een predikant uit de Hersteld Hervormde Kerk (HHK) toe tot de kansel. Ds. G. Kater (foto) uit Waarder gaat donderdagavond voor.

"Voor zover ik weet, zijn wij de eerste gemeente die predikanten van een ander kerkverband in een gewone kerkdienst laten voorgaan," vertelt ouderling Van der Schans in het Reformatorisch Dagblad. Hij schrijft dat de kerkenraad in het recente verleden besloten heeft om een- of andermaal per jaar een predikant van buiten het kerkverband in een dienst te laten voorgaan om "het onderling begrip en vertrouwen te versterken".

Van een historisch besluit is geen sprake. Eerder stonden de christelijke gereformeerde predikanten A. A. Egas en J. P. Boiten voor op de kansel in kerk van Van der Schans. Egas deed in 2016 een oproep tot meer kerkelijke eenheid binnen de reformatorische gezindte door het openstellen van elkaars kansels. "Zijn de hierdoor ontstane zogenaamde ‘gesloten kansels’ niet de bijl aan de wortel van de ware geestelijke eenheid?," vroeg hij zich af.

Egas sprak de hoop uit dat meer predikanten uit de Oud Gereformeerde Gemeenten of uit Christelijke Gereformeerde Kerken GerGem-kansels gaan beklimmen. Volgens de CGK-predikant gaat het erom dat "we spreken over een rijke Christus en over een arme zondaar en hoe die twee bij elkaar komen".

Lees ook: Ds. Egas: Gereformeerde Gemeenten zouden opener moeten zijn.

Reacties

B
En volhouden! want dit is zo,n krachtig middel,(opdat zij allen 'een zijn) dat satan hier niet echt blij van zal worden. Bid voor EENHEID.

REAGEER
W
Is dat zo bijzonder dat een HHK predikant de kansel van de G.G. beklimt in Bodegraven?Vorig jaar of het jaar daarvoor, beklom een PKN predikant Van Oordt uit Bodegraven,de preekstoel van de G.G. Bodegraven, op of rond 31 oktober. Daar heb ik nietsovergelezen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher