H. J. Agteresch, H. E. P. Fortuyn en M. Blok

Nieuws

14 juni 2018 door GerGeminfo.nl

GerGem stelt drie kandidaten beroepbaar

Het curatorium van de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten heeft na gehouden examens drie studenten beroepbaar gesteld. Het gaat om H. J. Agteresch, M. Blok en H. E. P. Fortuyn. Deze kandidaten zijn beroepbaar vanaf maandag 18 juni, schrijft GerGeminfo.nl.

De student G. P van Nieuw Amerongen is bevorderd tot het vierde leerjaar. Tot het derde leerjaar is bevorderd student P. C. Vlot. Hij mag nu naast de studie in de gemeenten proponeren. Student M. L. Dekker is bevorderd. Hij volgt een apart traject binnen de school en zal eind augustus in de gemeenten gaan proponeren in verband met zijn verblijf in Nazareth.

Studenten J. Beens, L. van der Kuijl en P. J. de Raaf zijn bevorderd tot het tweede leerjaar. Eind mei werden dhr. M. G. van Middendorp en dhr. M. Boersma toegelaten tot de Theologische School. De Gereformeerde Gemeenten heeft 56 predikanten en zo'n 150 kerkelijke gemeenten.

Foto: H. J. Agteresch, H. E. P. Fortuyn en M. Blok (v. l. n. r.) | Bron: GerGeminfo.nl

Reacties

j
Jan van Egmond

Wat van buiten komt verontreinigt de mens niet, maar van binnenuit zit het 'knel'. De stropdas is een uiterlijke vorm, laten we hen daarin vrij laten.
REAGEER
D
Wie zou er over kleding vallen? Joden zien wij met een keppeltje op lopen,anderen met een sluier,de R.k-geestelijke met een stijf boordje,waarom dan een predikant niet met een zwarte stropdas? Zij zijn in ieder geval herkenbaar.
Dat je op de preekstoel een donker pak aandoet, vind ik wel passend, maar in het gewone leven is het niet nodig en zelfs een bron van hoogmoed, lijkt mij. Jezus had het ook niet op mannen die met lange klederen lieten zien hoe godvruchtig ze waren. Laat je godsvrucht in de eerste plaats maar blijken uit je woorden en je daden!
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher