Nieuws

13 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Eerste IJM MudRaise trekt meer dan 200 deelnemers

Meer dan 200 deelnemers hebben zich aangemeld voor de eerste IJM MudRaise. Op zaterdag 23 juni gaan kinderen, vrouwen en mannen letterlijk door de modder tijdens een obstacle run, om aandacht te vragen voor slavernij en om fondsen te werven voor International Justice Mission, werelds grootste organisatie in de strijd tegen dit onrecht. Hoofdgast is Will Lathrop, directeur van IJM Ghana, die leiding geeft aan het team dat jongens bevrijd uit slavernij in de visindustrie op Lake Volta.

Deelnemers aan de MudRaise krijgen de uitdaging mee om met hun prestatie fondsen te werven die gelijk staan aan de kosten van een reddingsoperatie. IJM bevrijdt jaarlijks duizenden slaven uit fabrieken, bordelen en huizen waar zij worden misbruikt voor de webcam. Inmiddels is al meer dan 100.000 euro door de mudraisers opgehaald.

De MudRaise wordt gehouden in Biddinghuizen en begint om 10:00 met een peptalk van Lathrop. Met zijn team bevrijdde hij afgelopen twee jaar meer dan honderd jongetjes uit slavernij. De bevrijde jongens waren vaak zwaar ondervoed en getraumatiseerd door de mishandeling en uitbuiting die zij moesten ondergaan.

Om 10:45 trappen de kinderen af met hun KidsRun. Volwassenen volgen vanaf 11:45 met afstanden van 3, 6 of 9 kilometer. De deelnemers zullen allemaal een t-shirt dragen met de beeltenis van een eerder door IJM bevrijde slaaf op het hart.

Toeschouwers zijn van harte uitgenodigd de toespraak van Lathrop bij te wonen en de deelnemers aan te moedigen.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher