baby voetjes

Dagelijks leven

14 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Het zoontje van Rinke heeft het syndroom van Down: "Jezus verbindt Zijn naam aan hem"

"Ik had liever eerst gezien dat hij leuke kraaloogjes heeft. (...) Maar het eerste wat ik zag was ‘syndroom van Down’," schrijft Rinke Verkerk. In het Nederlands Dagblad schrijft de journalist een column over haar zoontje van vier weken oud.

Zijn ouders gaven hem de naam Judah. "De machtigste naam die ik voor hem kon bedenken," schrijft Rinke. "Of Judah straks kan fietsen? Rennen? Gaan wij niet over. Of hij goed kan praten? Niet aan ons. Liefde, vrede en vreugde resten ons. Rusten in wie God is, in wat Hij over Judah heeft gezegd. We zijn fragiel, maar staan op stevige grond. Daar hebben we veel van gehuild."

Biddend zei Rinke tot Jezus: 'Ik heb hem naar U vernoemd. En nu kiest U dit jongetje erbij.' "Toen ik het zei, hoorde ik in mijn hart een diepe lach. Direct verdween de discrepantie tussen Judah en zijn naam. In het feit dat Jezus zijn naam verbindt aan dit jongetje, dat naar de maatstaven van onze maatschappij niet heel machtig of invloedrijk kan zijn, vond ik de zekerheid dat Judah niets van zijn doel gaat missen. 

Voelde ik een nieuw begrip van wat macht in Jezus’ ogen is. Zo verankerde zich de vreugde, die ik bij Judahs geboorte koos, in mij."

Lees hier de volledige column van Rinke Verkerk.

Reacties

R
Jammer maar de volledige column kan ik niet lezen.Moet een dagpas van 2 euro kopen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher