Noord-Korea VS

Nieuws

13 juni 2018 door Groot Nieuws Radio

Richard Groenenboom over Kim en Trump: "Kim voert oorlog tegen christenen"

De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un ondertekenden eerder deze week een intentieverklaring. Toch staat er in de intentieverklaring niets over mensenrechten en over de situatie van christenen in het land, merkt SDOK-woordvoerder Richard Groenenboom op bij Groot Nieuws Radio.

Groenenboom: "Op dit moment voert Kim Jong-Un een oorlog tegen de mensen in zijn eigen land. Als we het beperken tot de christenen: dertigduizend christenen verblijven in concentratiekampen die nog wel eens vergeleken worden met de kampen uit Nazi-Duitsland. Dat is natuurlijk een verschrikkelijke situatie." Groenenboom benadrukt dat Kim Jong-Un en zijn voorgangers geen betrouwbare gesprekspartners zijn gebleken.

Kim Jong-un heeft een uitnodiging van de Amerikaanse president Donald Trump voor een bezoek aan het Witte Huis geaccepteerd. De Noord-Koreaanse leider ziet de ontmoeting in Singapore dinsdag als een goede eerste stap en hoopt op een verandering in de onderlinge verhoudingen.

Klik hier om het volledige gesprek met Richard Groenenboom terug te luisteren.

Reacties

Laten we blijven bidden voor onze broeders en zusters in de gevangenissen en de kampen van Noord-Korea, dat ze standhouden in de verdrukking en dat ze elke dag de nabijheid van onze Heer Jezus ervaren.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher