Israël leger

Nieuws

13 juni 2018 door Christenen voor Israël

Oorlogsdreiging Noord-Israël: duizenden reservisten opgeroepen

Het Israëlische leger begon op zondag een grootscheepse oefening op de Golanhoogvlakte die vrijwel iedereen, inclusief duizenden reservisten die plotseling werden opgeroepen voor dienstplicht, verraste. Dit schrijft Christenen voor Israël.

De aankondiging van de oefening viel samen met berichten dat Hezbollah en andere door Iran-gesteunde sjiitische milities na een aanvankelijke terugtrekking uit het grensgebied met Israël nu in uniformen van het Syrische leger opnieuw opduiken aan de grens met Israël. Tegelijkertijd berichtten sommige media dat het ‘Syrische leger’ zich intensief voorbereidt op een massale aanval op de rebellen in de provincies Kuneitra en Daraa die grenzen aan Israël.

De militaire opbouw in het grensgebied met Israël en de onverwachte grootscheepse IDF-oefening werden gevolgd door berichten dat de Israëlische luchtmacht (IAF) opnieuw Hezbollahbases in Syrië had aangevallen. De IAF bombardeerde volgens de doorgaanse betrouwbare Libanese nieuwssite Naharnet in de nacht van maandag op dinsdag Hezbollahposities en wapendepots in de Qalamounbergen langs de Libanese grens.

De laatste maanden lopen de spanningen aan de noordgrens van Israël steeds meer op. Vorige maand viel het Israëlische leger in reactie op een nachtelijke raketaanval van de Iraanse 'Quds Brigade' op de Golanhoogten niet minder dan 50 Iraanse doelen in Syrië aan. Het was de eerste keer dat Israël de Islamitische Republiek direct beschuldigde van het beschieten van Israëlisch grondgebied.

De Israëlische regering waarschuwt voortdurend dat de IDF en IAF niet zullen toestaan dat Iraanse troepen de grens met Israël in Syrië zullen naderen en ook zullen optreden tegen pogingen om Iraanse raketlanceerinstallaties operabel te maken in het land.

Lees hier meer op de website van Christenen voor Israël.

Reacties

A
Gods Zegen voor Israel, halleluja

Zijn beloften in de bijbel zijn AMEN
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher