Edgar Andrews

God

13 juni 2018 door Geloofstoerusting

Hoogleraar legt uit waarom hij gelooft in de zondvloedgeologie

"Als we nadenken over de geologie van de aarde moeten we bedenken dat er twee concurrerende verklaringsmodellen zijn voor de huidige geologische toestand van de aarde. Het eerste model, dat vele honderden jaren het meest populair was, is het model dat gebaseerd is op catastrofale gebeurtenissen: het catastrofisme." Dit legt prof. dr. Edgar Andrews uit in een video van Geloofstoerusting.

"Dat model leert dat de belangrijkste kenmerken van de geologie van de aarde ontstonden in tijden van grote geologische omwentelingen. Denk aan de beweging van tektonische platen, de vorming van bergen, vulkaanuitbarstingen zoals wij ze vandaag de dag niet meer kennen, zware meteorietinslagen op aarde: catastrofen die de aarde haar huidige geologische vorm gegeven hebben. Een van die catastrofen was de bijbelse zondvloed in de tijd van Noach.

De concurrerende interpretatie van de geologie heet ‘uniformitarianisme’. Een moeilijk woord, maar zo noemt men die interpretatie. Het biedt ons een stapsgewijs beeld van de geologie, en wat het zegt is: nee, er zijn vroeger misschien wel stapsgewijze catastrofen geweest, maar die zijn niet verantwoordelijk voor de huidige geologie van de aarde. Het sedimentair gesteente waaruit de aardkorst grotendeels gevormd is – ‘sedimentair’ omdat de stenen door water zijn afgezet – is heel langzaam afgezet."

Andrews gelooft in de zondvloedgeologie. "De zondvloed ten tijde van Noach veronderstelt een massale begraving van levende dingen door de afvoer van sediment van de verschillende continenten."

Bekijk de video en klik hier voor meer video's van Geloofstoerusting:

Reacties

Genesis 6:7 is bewijs er geen schade aan de aardbodem is aangebracht. Er zijn geen bergen omlaag gezonken, zoals Spreuken 8:25 een gebeurtenis schetst. De berg Ararat is onaangetast gebleken. De duif brengt een kwetsbaar olijf takje als bewijs de boomtoppen al zichtbaar bleken. Zo en zo wordt in het Nieuwe Testament de vloed van wegen de zonden der mensen als een doop van de aarde weergegeven.Slagregens hebben op rotsachtige fundering geen enkele kans de aardbodem te verzwolgen. (2Petrus 3:5,6) spreekt wel van het vergaan en verzwolgen.

Daar is dan ook spraken van een toenmalige wereld nog tijdens "den beginne"

Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher