Cory Asbury

Levensverhaal

13 juni 2018 door Redactie

Dit is het unieke verhaal achter de christelijke hit 'Reckless Love'

Al maanden domineert Cory Asbury de christelijke hitlijsten met zijn nummer ‘Reckless Love’. In gesprek met Relevant Magazine vertelt hij het verhaal achter het lied dat in vele kerken iedere zondag wordt gezongen. “Reckless Love is een lied over de liefde van de Vader.”

“Ik denk dat velen van ons onbekend zijn met de liefde van de Vader. Vooral in onze generatie. Dat komt omdat we scheve ideeën hebben over hoe God is vanwege onze aardse vaders.”

Asbury geeft aan dat hij veel mensen kent die zijn opgegroeid met een vader die niet perfect was. “Omdat mijn vader niet perfect was, keek ik ook naar God door de lens van mijn eigen vader. Vaak voelde ik dat God boos of verdrietig of teleurgesteld was in mij. Het voelde alsof ik altijd tekortschoot bij God.”

Dwaalleer?
Hij mag dan een grote hit hebben met het nummer. Het lied heeft ook veel commotie teweeggebracht. Zo vonden theologen het woord ‘reckless’ geen goede omschrijving van God en noemden zij het lied dwaalleer.

Theoloog Andrew K. Gabriel zei daarover: “Ik heb de betekenis van het woord 'reckless' opgezocht en het betekent dat iemand handelt zonder na te denken over de gevolgen van een actie. Oftewel zonder verantwoordelijkheid. Dit woord beschrijft dus helemaal niet de natuur van Gods liefde voor Zijn mensen.”

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Gevangen in concepten
Asbury reageert: “Ik denk dat we soms vastzitten in ons eigen concept en we kunnen niet buiten die kaders kijken. Volgens mij is dat gebeurt met het woord ‘reckless’.  We weten dat het woord een negatieve associatie heeft, daarom kunnen we het niet buiten die kaders bekijken.”

Het is niet ongebruikelijk om een negatief woord te gebruiken. Zo gebruikte zanger Jeremy Riddle het woord ‘furious’ om God te omschrijven. “Ik vind dat een mooi bijvoeglijk naamwoord om God mee te beschrijven. John Mark beschreef de hemel die aarde ontmoette als een slordige natte kus (sloppy wet kiss).”

Eerlijk zijn
“Soms is de religieuze geest bang om dingen tegen God te zeggen, omdat ze bang zijn dat Hij ons zal slaan. God wil dat we eerlijk tegen Hem zijn. Net zo eerlijk als David was in de Psalmen. God is niet door ons beledigd. Hij wacht totdat je eerlijk naar Hem bent, zodat Hij je daar kan ontmoeten.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher