Nieuws

13 juni 2018 door Redactie

Ziekenhuis in Schotland verwijdert Bijbels uit patiëntenkamers

Christelijke leiders in het Verenigd Koninkrijk zijn boos nadat een ziekenhuis onlangs besloot om geen Bijbels meer op de kastjes van patiënten te leggen. Dat meldt CBN News.

De organisatie The Gideons International doneerde 344 Nieuwe Testament-uitgaven aan Dumfries and Galloway Royal Infirmary in Schotland. Het ziekenhuis plaatste de Bijbels eerst in de kerk van het ziekenhuis. Maar nadat patiënten meerdere keren ernaar vroegen, zijn de Bijbels toch in de kamers gelegd.

Maar de Bijbels zijn weer verwijderd nadat iemand klaagde dat het christendom niet meer dan andere geloven gepromoot mag worden.

Een communicatiemedewerker van het ziekenhuis zei er het volgende over: “Ik begrijp dat de persoon die de klacht indiende niet religieus is en mogelijk vroeg hij zich af waarom christenen voorgetrokken werden. We hebben hierover gediscussieerd en het laatste dat we willen, is dat er ophef ontstaat onder mensen.”

Daarom is besloten om de Bijbels weer te verplaatsen. De 344 Bijbels zijn nog steeds beschikbaar voor patiënten, maar ze liggen niet op meer op de nachtkastjes.

Reacties

O
"verwijdert"*, niet "verwijderd". Laten we onze grammatica, net als onze leer, zuiver houden.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher