Jeroen

Levensverhaal

13 juni 2018 door De Laatste Reformatie

"Ik heb geen smetvrees meer voor andere christenen"

Hij was christelijk opgevoed en ging uit gewoonte naar de kerk. Zijn leven stond desondanks niet in vuur en vlam voor God. Ook met het idee van de ‘kerk’ had hij niet zoveel. Met zijn vrouw ging hij veel kerken 'uitproberen', maar een verkeerde oogopslag van mensen, of een klef handje, waren voor hem al reden om halverwege de dienst uit te lopen.

Totdat hij naar Jesus Cafe ging in Emmen en daar in contact kwam met enthousiaste gelovigen. Jeroen kwam bij enkele van deze mensen thuis – en hem werd duidelijk dat hij zich moest laten dopen. De twijfels kwamen wat omhoog, en toen zei een jongeman tegen hem: ‘Je moet gewoon niet zo moeilijk doen.’ Die woorden kwamen bij hem binnen – en hielden hem een spiegel voor. Jeroen was erg snel allergisch voor medegelovigen.

Hij liet zich dopen in een bad – en het veranderde hem. “Ik weet dat ik thuis kwam en in de spiegel keek en zag dat m’n oogopslag veranderd was. De dagen die er op volgde, was ik zo veranderd: geen smetvrees meer voor mensen, ik wilde me verbinden met mensen, ik had de wil om de Bijbel te lezen, en ik wilde me losbreken van zondes in mijn leven! God zei: stop hier mee, of ‘ga dat doen.’ Ik weet nog hoe ik was, en hoe ik nu ben - echt een ander mens: een bewijs dat er echt een wonder is gebeurd.”

Bekijk het hele getuigenis van Jeroen en bezoek hier de website van De Laatste Reformatie:

Reacties

Geweldig getuigenis van Jeroen. Ik bid dat alle mensen die zich christen noemen, hun leven aan God overgeven en Gods vrede en rust mogen ervaren en van daaruit geen leven.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher