Nieuws

12 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Voorganger hoopt op meer aandacht ChristenUnie voor dreigende islamisering Europa

De invloed van de islam in Europa groeit steeds meer. De ChristenUnie zou daar meer aandacht aan moeten schenken, stelt voorganger Jesse de Haan op de website van Wetenschappelijk Instituut (WI) van de ChristenUnie.

De Haan merkt op dat de islam in Europa steeds meer institutionaliseert. "Honderdveertig Diyanet moskeeën worden bestuurd vanuit het Turkse ministerie van geloofszaken. (...) Bovendien concentreert de moslimpopulatie zich in grote steden tot grote machtsblokken. Geïslamiseerde wijken als Saint-Denis, Luton, Rosengard, Marxloh, Molenbeek of Rotterdam-Zuid geven alvast een voorproefje."

"De ChristenUnie staat immers pal voor de vrijheid. Terwijl het opvalt dat meer islam, meestal minder vrijheid betekent," voegt de voorganger toe. Hij waarschuwt op een toenemend aantal Joden dat Frankrijk ontvlucht en toenemende christenvervolging in Duitsland en Zweden. In Duitsland zijn afgelopen jaar bijna honderd gevallen van gericht geweld tegen christenen geregistreerd. 

De Haan vindt dat "een proactief beleid richting immigratie nodig is, want vooral hierdoor -en een hoog geboortecijfer- zal de islam sterk blijven groeien." Hij verwijst ook naar uitspraken van de Turkse president Erdogan die Turken in Europa opriep om zich te vermenigvuldigen. ‘Europa wordt overwonnen door de baarmoeder.’ Afgelopen weekend waarschuwde hij voor "een heilige oorlog tussen het kruis en de halve maan".

De columnist uit Maastricht onderstreept dat er veel op het spel staat. "Het gaat om vrijheid. En om de toekomst van onze kinderen."

Lees hier het volledige commentaar van Jesse de Haan.

Lees ook: Buiten je bubbel denken, ook over de islam.

Reacties

H
Het tegengaan van de islamisering van Europa door wie dan ook, lukt alleen als de bestrijders erkennen dat Allah niet dezelfde is als de God van Abraham, Izaäk en Jacob, maar een niet bestaande afgod, zoals ook Dagon en Wodan dat zijn. Mensen die Allah beschouwen als dezelfde God als de God van de Bijbel, maar dan in andere gedaante, zullen niet tegen de islam opgewassen zijn. Bovendien gaan ze rechtstreeks tegen de Bijbel in. Want: "Vereer naast mij geen andere goden" (Deut. 5:7). Doe je dat toch, dan zul je de steun van de Heer verliezen.
REAGEER
N
1 Joh 4: 2-3 (HSV)

Hieraan leert u de Geest van God kennen: elke geest die belijdt dat Jezus Christus in het vlees gekomen is, is uit God; en elke geest die niet belijdt dat Jezus Christus in het vlees gekomen is, is niet uit God; maar dat is de geest van de antichrist, waarvan u gehoord hebt dat hij komt, en die nu al in de wereld is.
REAGEER
B
Lachwekkend! Sinds 2009 wijs ik de CU al op de noodzaak het voortouw in handen te nemen inzake de ontmaskering van de islam.

Rouvoet, Slob, Segers, maar ook de 1e kamerfractie, ik heb ze allemaal persoonlijk gesproken, maar nog steeds sukkelen ze politiek correct voort.

Ze hadden goud in handen, politiek gezien, maar ze hadden het lef niet. Vanuit de Bijbel laten zien dat JHWH de enige God is en de koranallah dus een afgod en daarmee de islam ontmaskeren.

De lafaards durven het nog niet.

Shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher