Noord-Korea VS

Nieuws

12 juni 2018 door Groot Nieuws Radio

Ontmoeting Trump en Kim: Open Doors roept op tot vasten en gebed

Vandaag staan de ogen vanuit de hele wereld gericht op Singapore waar de historische ontmoeting plaatsvindt tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un. Aan de vooravond van deze historische ontmoeting roept Open Doors christenen op om te bidden en te vasten, laat Groot Nieuws Radio weten.

De christelijke radiozender sprak met Open Doors-directeur Maarten Dees. De gebedsoproep werd geopperd door Open Doors USA. Dees: "Onze collega's daar zijn bijzonder betrokken bij deze top vanwege de aanwezigheid van hun president. Ze hebben het initiatief genomen om een gebedsactie online op te zetten en roepen hun collega's wereldwijd op om deze actie te promoten."

Trump en Kim hebben dinsdagochtend een overeenkomst ondertekend na de historische ontmoeting in Singapore. De VS geeft in het document "veiligheidsgaranties" af en spreekt het voornemen uit om "een nieuwe relatie op te bouwen met Noord-Korea". In ruil daarvoor zou Kim Jong-un beloven op termijn "een volledige nucleaire ontwapening van het Koreaanse schiereiland" te willen bewerkstelligen.

In het radiogesprek vertelt Dees ook over de positie van christenen in Noord-Kora. "We krijgen veel verhalen via ons netwerk terug dat de kerk leeft en krachtig is en dat het enorm gesteund wordt door de gebeden en de verbondenheid met de vrije kerk."

Klik hier om het interview terug te luisteren.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher